Tre

Nu är jag här igen, hej. Och här är tre flickor. Trio, liksom.


Hej just nu (sen och alltid)

På lördag är jag tillbaka i staden och därmed på bloggen. Då lovar jag att visa något fint.

Tills dess kan ni lyssna på fin musik, som den här kortkortkorta men brabrabra listan.


(Alla bilder är länkade.)

Hoppas livet dansar, solen värmer hjärtat och fåglarna flyger i glädjebanor runt era huvuden.


Katt

Jag tog en liten bloggpaus, som ni kanske märkte. Så kan det gå när scannern är i staden och jag och teckningarna är på ön. Istället för att blogga passar jag på att rita, vara ledig, sitta i solen, få fler fräknar på näsan, spela badminton med syster och busa med småkusiner och brorsbarn.(För ett tag sedan fick jag en kommentar där jag fick en förfrågan om att rita en katt. Det tyckte jag lät som et kalasbra förslag, så här är den. Mönstrad och med spetskrage såklart. Lite som katten Boris, som jag ritade nån gång, minns ni?)

I had a funny dream and you were wearing funny shoesOm jag fick bestämma skulle alla som går i grå/svarta kostymer till jobbet ha kostymer som är lite mer lika de här. Mönstrade, och helst i lite udda kombinationer. (Tänk vad mycket roligare eventuella möten skulle bli).

Om jag fick bestämma alltså.

Havet och ljuset och finheten

Idag har jag varit ledig. Och syster och jag har gjort strandutflykterna till en vana. Idag var vi där för tredje gången, på tre dagar. Det var ett fint ljus.

Och jag har gått runt med en pirrig känsla i maggropen i två veckor nu. Jag tror det är våren.

Cirkusren

Helgen var ett kalasfint hopkok av goda middagar, kvällspromenad med fina vänner, översovande, bussresor, fika med härliga människor, massor av solsken, ritande, återförenande med hemkommen bror, strandutflykter och glädje.

Och jag ritade en cirkusren. Jag är faktiskt väldigt förtjust i den. Kanske för att jag fick ihop en ren (inklusive renhorn), en mustasch och en cirkus på en och samma bild. Då kan väl inget gå fel.

Sommarlukt
Så fort jag kom tillbaka till staden, efter en endags-visit på ön, packade jag min tygkasse med musik, ritblock och pennor, en filt och ett par solglasögon. Det var tjugu grader celcius.
Gick den korta biten till havet, bredde ut min filt där havet var som finast, solen som klarast och där en sandplätt låg för sig själv. Där det mest luktade som sommar.
Jag satte solglasögonen på näsan. Doppade tårna i det fortfarande iskalla vattnet.
Låg med sandiga fötter och lyssnade på Thåström, The Shins och Edith Piaf. På vattnet flöt en pinne.

Ritade, den här gången blev det färgglada retroklänningar (dessförinnan cirkusrenar och gubbar i mönstrade kostymer).
Kavlade upp benen på min playsuit, skrev tankar och grävde med handen i sanden. Lyssnade på fiskmåsarna som satt på stenarna, där långt långt ute. Ibland flög dem.

Barn lekte bredvid.

Jag fick en tagg i foten men det gjorde liksom ingenting. För vet ni vad jag var.


[Jag var lycklig över livet.]

Dagens visdom


När pappa var i hufvudstaden köpte han den här tablettasken. Innehållandes honungspastiller från Sockerbageriet. Åh, tänkte jag. För den ser ju sådär himla fin och genuin ut, precis som man önskar att alla tablettaskar såg ut.

Smakar som på farfars tid står det på. Läste man vidare stod det saker om endast äkta råvaror, kvalitet och sådana finheter. Mitt åh-ande bara fortsatte. Sedan kom jag till innehållsförteckningen (Innehållsförteckningen Den Förödande). E-ämnen. Konstgjorda tillsatser. Jag tror knappt det fanns en enda naturlig ingrediens i. Ack ack ack, säger jag bara.Dagens, eller helgens för min del, visdom är att det är toklätt att luras av produktdesigner, hur klok, förnuftig och på sin vakt man än försöker vara. (Jag kör dagens visdom istället för dagens outfit. Javisst min kvist!)

Blå

När man ritar får man hitta på precis vad man vill. Människor kan se hur coola ut som helst. Ett svallande, havsblått hår. Javisst!(du kan självklart klicka på bilden för att se i större format)

Vardagsbestyr fast på helgen

Idag

♥ har jag nya skor♥ bär, lyfter och konkar vi möbler upp och ned för trappor. Vi ska hyra ut vårt brygghus i sommar och mamma har målat det tokfint.♥ blommar mammas persikoträd med tusen ljust rosa blommor. (och jag längtar efter solvarma persikor)♥ Speglar sig mannen på planchen i hallspegeln och solen fyller upp hela huset och utanför också och våra tankar.Och hunden och katten busar, jag ritar en flicka med blått hår och vi lyssnar på Patti Smith på hög volym. Tänka sig.


Fina handlingar att tänka över och göra något av

Idag har jag - förutom att knatta runt i solgula ben, petrolblå vårkappa och plommonlila halsduk, sluppit sista lektionen och inleda en, förhoppningsvis, rolig bild- och formkurs - haft en lektion där vi pratade om djurens lidande som kommer till följd av människans girighet. Det mesta visste jag redan, men att bli påmind gör mig varje gång så arg, äcklad, ledsen och rädd för människan och girigheten.


(Bildkällan kan jag inte längre komma åt, men känner du dig vid att den tillhör dig; säg till så tar jag bort eller länkar)

Jag började, runt årskiftet, att i princip sluta äta kött hemma. På helgerna är det den mat som bjuds, men då är köttet både ekologiskt och närproducerad och djuren har levt ett fint liv. Och då är det mer okej. I veckorna äter vi aldrig kött och i skolan äter jag för det allra mesta vegetariskt.

Att sluta äta kött, eller minska sin köttkonsumtion, är en tokbra steg att ta både för att hjälpa djuren och miljön. Att välja närproducerat och ekologiskt likaså. Du klarar dig.


(bild)

(En annan sak som jag har gjort och tycker fler borde göra, är att sluta köpa nya kläder, eller minska konsumtionen. Jag har, även det sedan årsskiftet, inte köpt ett enda nytt plagg bortsett från underkläder. Jag är mer nöjd med min garderob än någonsin. Har du något fint som du gör för jordklotet, dina medmänniskor eller djuren?)


Fyra små tips

Jag har fyra små tips och saker jag vill skriva till er.


(Ett) Dessa teckningar finns nu på hornshop:
(Två) Nu har jag lagt ut en fin mönstrad kavaj/blus till budning på tradera. Den går ut på söndag. Kika!


(Tre) Jag tänker att på onsdag den 13/4 går Japan-kampanjenhornshop ut. Och så tänker jag att fram tills dess kan det passa sig med storrea på teckningar. Vi säger att vi drar av 50 kr per teckning.


(Fyra) Skulle någon vara intresserad av att köpa en tokfin kappa av mig? Den är marinblå med vita linjer och har jättesött foder. Den är helt ny och är köpt i London, storleken är 36/38 och är av 100 % bomull. Vill ni veta mer är det bara att fråga, och jag tycker att den kan få kosta 200 kr eller högsta bud om flera är intresserade.

Om ingen är intresserad lägger jag upp den på Tradera istället, men jag tänkte att bara för att ni är så snälla och fina och bra kan ni få första tjing.Det var ungefär det. Och så ett hjärta på det! ♥

Sånt som händerIbland kan det ju hända att man råkar fläta håret under hakan istället, eller måla ögonlocken röd och råka fortsätta ända upp till ögonbrynet. Det är sånt som händer.

MaskeradNågon gång skulle man ju vilja gå på maskerad. En riktig maskerad, där man fascineras av den ena fantastiska fantasifulla vackra kreationen efter den tredje.

RSS 2.0