Dagens visdom


När pappa var i hufvudstaden köpte han den här tablettasken. Innehållandes honungspastiller från Sockerbageriet. Åh, tänkte jag. För den ser ju sådär himla fin och genuin ut, precis som man önskar att alla tablettaskar såg ut.

Smakar som på farfars tid står det på. Läste man vidare stod det saker om endast äkta råvaror, kvalitet och sådana finheter. Mitt åh-ande bara fortsatte. Sedan kom jag till innehållsförteckningen (Innehållsförteckningen Den Förödande). E-ämnen. Konstgjorda tillsatser. Jag tror knappt det fanns en enda naturlig ingrediens i. Ack ack ack, säger jag bara.Dagens, eller helgens för min del, visdom är att det är toklätt att luras av produktdesigner, hur klok, förnuftig och på sin vakt man än försöker vara. (Jag kör dagens visdom istället för dagens outfit. Javisst min kvist!)

Kommentarer
Postat av: Maria

Men åh bluff&båg! Så tråkigt på en så fin present. Och du, tack för finaste fina kommentaren. Jag vart så himla glad. Speciellt med tanke på att jag faktiskt brukar smygkika in här oxå :) Stor kram till dig söta!

2011-04-12 @ 20:41:41
URL: http://skogskojan.wordpress.com
Postat av: Candy

Fast vissa e-nummer är faktiskt sådant som utvinns direkt ur naturen. Tillsatser, förvisso, men inte nödvändigtvis konstgjort även om de flesta är antingen det, eller animaliska.

2011-04-12 @ 20:44:44
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: kajsa

tänkte precis densamma idag om en annan godisförpackning. sånt gör mig sur. for real.

2011-04-14 @ 22:08:47
URL: http://aenigma.se
Postat av: Sara

Men vad synd, sjukt att dem skriver endast naturliga råvaror, för hur naturligt är E liksom?

2011-04-17 @ 17:40:23
URL: http://thevelvetpond.blogg.se/
Postat av: alexandra

"för hur naturligt är E liksom?"

E-tillsatser kan vara jävligt naturliga som Candy skriver lite högre upp.

Bara för att det står ett E-nr, behöver inte det betyda att det är jättedåligt. Det kan också vara helt naturliga tillsatser.Blir oerhört irriterad över folk okunnighet med e-nummer. Kolla upp vad det är för någonting istället.

Om det står t.ex. "E 296", hade du antagligen rynkat på näsan. Men hade dom skrivit ut var det var istället, nämligen äppelsyra, hade du tyckt att det var helt okej. Det jobbiga är att det hade blivit en jävligt lång innehållsförteckning, om dom hade behövt skriva ut allting (vilket dom har börjat göra allt mer, eftersom folk är livrädda för e-nummer).Kolla upp e-numren, och bestäm dig därefter om innehållet är bra eller dåligt.

2011-04-18 @ 12:07:51
Postat av: Anna Horn

alexandra: Precis som jag skrev till Candy som också påpekade det, var det här något helt nytt för mig. Av vad jag har fått höra är E-ämnen alltid dåliga tillsatser. Som du skriver är det väldigt dåliga kunskaper runt det, och kanske visar att det skulle behövas informeras om det ämnet.Dock så ska det tilläggas att det i vilket fall var fel skrivet av tillverkarna, då det var mycket andra onaturliga tillsatser som inte var E-ämnen./Anna Horn

2011-04-18 @ 14:27:09
URL: http://kreativitet.webblogg.se/
Postat av: En som vet?

E är bara beteckningen på ett ämne. Det kan vara ett helt naturligt ämne. E är ett alternativt sätt att deklarera något på. Det kunde lika gärna varit utskrivet. Om de skriver att det är bara naturliga ämnen så är det troligen det. E betyder alltså inte bara konstgjort. Nu vet du det.

2011-07-05 @ 13:18:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0