Fina handlingar att tänka över och göra något av

Idag har jag - förutom att knatta runt i solgula ben, petrolblå vårkappa och plommonlila halsduk, sluppit sista lektionen och inleda en, förhoppningsvis, rolig bild- och formkurs - haft en lektion där vi pratade om djurens lidande som kommer till följd av människans girighet. Det mesta visste jag redan, men att bli påmind gör mig varje gång så arg, äcklad, ledsen och rädd för människan och girigheten.


(Bildkällan kan jag inte längre komma åt, men känner du dig vid att den tillhör dig; säg till så tar jag bort eller länkar)

Jag började, runt årskiftet, att i princip sluta äta kött hemma. På helgerna är det den mat som bjuds, men då är köttet både ekologiskt och närproducerad och djuren har levt ett fint liv. Och då är det mer okej. I veckorna äter vi aldrig kött och i skolan äter jag för det allra mesta vegetariskt.

Att sluta äta kött, eller minska sin köttkonsumtion, är en tokbra steg att ta både för att hjälpa djuren och miljön. Att välja närproducerat och ekologiskt likaså. Du klarar dig.


(bild)

(En annan sak som jag har gjort och tycker fler borde göra, är att sluta köpa nya kläder, eller minska konsumtionen. Jag har, även det sedan årsskiftet, inte köpt ett enda nytt plagg bortsett från underkläder. Jag är mer nöjd med min garderob än någonsin. Har du något fint som du gör för jordklotet, dina medmänniskor eller djuren?)


Kommentarer
Postat av: Angeliqa

Åh vilket bra inlägg!

Själv har jag varit vegetarian i tolv år, jag har källsorterat noggrant sedan jag fick tillgång till containrar och olika soptunnor. Jag handlar 95% av mina kläder second hand/vintage, jag går eller cyklar i princip överallt och undviker i största mån att använda bilen.

2011-04-07 @ 21:52:05
URL: http://sopnedkast.blogspot.com
Postat av: Karolin

Sedan jag bor ensam har min köttkonsumtion minskat rejält. Jag äter mycket sällan nötkött om jag äter kött väljer jag hellre fisk och skaldjur, och kyckling. Men många gånger kan jag helt och hållet äta vegetariskt.Konsumtionen är lite upp och ner. Jag har nog köpt en hel del nya kläder den sista tiden. Men jag väljer ju helst andra hand. Jag tror bara att HM haft lite för mycket fin på sista tiden.Jag tycker det är viktigt att vara medveten, och jag försöker att göra aktiva val i min vardag som påverkar. Till exempel när jag köper lunch, då betalar jag en femma extra och får maten på en tallrik på en bricka istället för i en plastlåda. Kan tyckas lite men det är i alla fall något :)

2011-04-08 @ 00:31:02
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: Madeleine

första bilden är ju bara för söt! håller med om att man måste minska på konsumtionen. det är helt galet var folk köpet mycket nytt. det borde bli revolt!

2011-04-09 @ 08:35:24
URL: http://bonjourvintage.wordpress.com/
Postat av: Sara

Håller med, köttindustrin tar ju galet mycket på miljön!

2011-04-09 @ 11:28:33
URL: http://thevelvetpond.blogg.se/
Postat av: agnes

Svar: oh, tack så jätte mycket, du är bara för söt :)

2011-04-09 @ 14:33:54
URL: http://rosetter.blogg.se/
Postat av: Karolin

Sedan går jag ju mer eller mindre överallt, är vädret rikigt dåligt tar jag bussen. Det är ju också rätt bra när man tänker efter. Tyvärr kompenserar det ju inte för de där flygresorna som jag faktiskt gör någon gång per år. Man kan inte göra allt, men alla kan göra något :)

2011-04-09 @ 18:49:32
URL: http://cutethoughts.blogg.se/
Postat av: i

jag har varit vegetarian i tio år och sedan i somras äter jag veganskt. jag har varmvattenberedare i lägenheten så jag kan bara ta femminutersduschar. jag åker lokaltrafik och tåg så mycket jag kan. jag källsorterar och handlar second hand (eller syr eget). jag köper ekologiskt och fairtrade om jag har råd.

2011-04-10 @ 17:58:53
URL: http://vilddjur.blogspot.com
Postat av: Candy

Jag har varit vegetarian sedan jag var 19, alltså ca 5 år. Äter inget som innehåller döda djur vilket även utesluter de allra flesta ostar, sega godisar & diverse chips som innehåller vasslepulver. Jag försöker att sluta helt med alla typer av mjölk (komjölk skippar jag redan p.g.a. allergi), men fetaost är så himla gott. Äter ägg ibland, men köper då ekologiskt. Överhuvudtaget försöker jag att köpa så mycket ekologiskt som möjligt, inte bara när det gäller mat. Rättvisemärkt prioriterar jag också, och allt mitt smink inhandlas på The Body Shop eftersom de inte testar på djur. Bär inte päls, skinn, mocca, läder eller liknande heller. Har en gammal ullkappa från tiden före att jag tänkte på djur & natur, men köper inte nya ullplagg då levnadsvillkoren för de får som står för ullproduktionen inte är särskilt bra samtidigt som de flesta farmarna ligger i Australien vilket innebär väldigt långa transportsträckor.Utöver det sopsorterar jag, försöker att inte slösa med elen i onödan (släcka lampor, stänga av TV:n när jag inte använder den o.s.v.) samt använder inte schampo. Det sistnämnda har dock mest med att jag tänker på mitt hår att göra, men att det är snällt mot miljön är förstås en anledning det med. Duschar sedan bara två gånger i veckan, mer behövs verkligen inte. Känner man sig ofräsch räcker det oftast med att tvätta armhålor & underliv lite snabbt, men för det behövs ju ingen dusch under rinnande vatten liksom.Försöker även att köpa de flesta av mina nya kläder genom andrahand & inte helt nytt. Tänker dock inte införa någon nolltoleransregel mot nyproducerat eftersom man ibland ser något så otroligt fint, men jag har mer & mer börjat tänka de gånger då jag är sugen på nåt nytt, att varför inte köpa på second hand? Billigt & klimatsmart ju.

2011-04-10 @ 22:02:34
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: Beatrix

jag äter helst inte heller kött. eventuellt om jag blir bortbjuden men jag lagar aldrig något själv, förutom en firre då och då. vegetariskt är minst lika gott!

2011-04-10 @ 22:48:31
URL: http://beatrixmix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0