Fotografier

Idag hämtade jag ut fotografierna från Emmabodafestivalen och Way Out West och lite däremellan. Jag tänkte visa er dem. Vi börjar med Emmaboda och en loppis. Och en Amanda:


Dansa vilt min själ, lär dig aldrig att marschera

Ett av de bästa fynden jag gjorde på loppisrundan var en matta som egentligen är ett överkast, men jag tror det trivs ganska bra på golvet också. I alla fall om man går med prickiga strumpor på det.

Förresten, vill ni höra något bra så lyssna på Fall Creek Boys Choir med James Blake och Bon Iver (enkel matematik: bra samarbete mellan bra artister är lika med dubbelbra låt). Eller på hela Emil Jensens skiva Mellansnack. Klokt roligt bra bäst.

Vardagligt

Jag har numera tio och en halv timmar schemalagt bildskapande i veckan, jag åt god mat idag, himmelen är ett enda stort grått moln och häromdagen var allt som mjölk ute och när man åkte över bron såg man inte skillnaden mellan havet och himlen. Jag har en idé på ett smycke jag ska göra, fixar om och iordning i min lägenhet och idag hade jag min första lektion i franska. Vinden blåser in genom fönstret och idag lämnade jag in mina två engångskameror för framkallning. Det var om allt ungefär {nästan ungefär}. Den här ritade jag i helgen:


Under denna tidpunkt

Nu:

♥ leka monster med små barn
♥ kalasförberedelser
tree hugger

Hej igen på måndag {ingen scanner ingen kamera}

På en kulle på en väg i ett rum, när man springer för att stå still

Nu besöker jag den där byggnaden igen, den där korridoren och de där klassrummen, går den där vägen igen. Tidig morgon och eftermiddag. Jag har inte kunnat skriva här på ett par dagar, men hej nu. Den här ritade jag i min lilla bok när jag satt på en kulle i staden och lyssnade på Elliott Smith. Kollade på folk som gick till och från stationen, gick på tåg och sprang efter bussen:


Om makalösa talanger och den bästa dansmusiken som finns

Imorgon sätter skolan igång igen och det kan nog bli bra fast just nu känns det väl mest sådär att återgå till en vardag med rutiner. När man inte kan rita hela nätterna, träffa vem man vill när man vill, åka till staden nån gång ibland och vara på ön när man känner för det, gå på festivaler och åka bort några dagar i sträck då och då.


Bild

Eftersom jag mest har packat, busat med brorsbarn och haft lite halvt ångest och lite halvt längtan idag, har jag inte mycket att säga. Ni kan ju kika på lite fina bloggar istället:

Agnes/dinosaurie som skriver de vackraste orden med de starkaste meningarna

Matilda/kall hud och spets som tar de mest magiska fotografierna

Monkino draw som har ett makalöst hem och fina kläder

Och så kan ni få tipsa om den musiken ni alltid lyssnar på när ni är glada eller vill bli glada. Ni vet, såndär musik man bara måste dansa till.

Ni som vågar vara snea och defekta.

Just nu är det här den vackraste texten jag vet.(Till er)

Det ligger foton överallt, där gamla ansikten är unga

Bakar kokosbollar och äter upp allihopa, lyssnar på kattens melodiska spinnande och diskmaskinens monotoma brum, tänker att Kent var som bäst i den halvmörka vintern {Vid Din Sida, Våga Vara Rädd, Columbus}Hoppas att minuten ni just upplevde var alldeles speciell och vacker på något sätt.

En mustasch som var en fjäder

Idag bestämde vi att det var våffeldagen. Vi gjorde våfflor och åt med grädde och hemmagjord hallonsylt. Och igår åt jag Star Wars-glass. Jag har aldrig sett filmen, men glassen var ganska god. Jag har börjat rita ett porträtt av mamma och pappa. Och det här:Hej.

Jag ska ge dig världen om du stannar inatt

Jag kan inte beskriva hur fina alla ni är. Ni som läser och ni som lämnar ord.Idag fick jag en fråga om vad jag använder mig av för pennorochsåvidare när jag ritar och målar. Såhär lyder svaret:Mestadels ritar jag med tusch. Då brukar jag använda svarta Staedtler pennor i olika tjocklekar (eller smallekar) till konturer och små mönster. Till stora ytor använder jag för det mesta Promarker pennor, och även när jag ritar hud. När jag gör detaljer och mönster i färg använder jag ett set med pennor från Stabilo.Ibland använder jag akvarell och/eller flytande tusch som kontrast mot tuschpennorna. Var mina akvarellfärger kommer från vet jag inte. Den flytande tuschen är av märket Newsor & Newton, och så målar jag med den pensel som jag råkar hitta liggande.


{Och så fick jag en fråga om var jag köper kedja till mina smycken. Jag brukar köpa från lite olika ställen, men Panduro är ett alternativ. Annars är det bara att söka på google så finns där massor av alternativ}

Javisst min kvist!

Nu är jag tillbaka. Snart ska jag lämna in mina två engångskameror, som jag använt under Emmaboda-festivalen och Way Out West och lite däremellan, på framkallning. Sedan får ni se lite bilder och så ska jag skriva några rader om Göteborg.


Jag har gjort ett halsband. Javisst min kvist! Det ser ut såhär:

Jag gjorde ungefär så att jag gick på jakt efter en fin kvist, la den på tork, dränkte den sedan med ett passande lim och snurrade ett blått snöre runt om. Sedan fäste jag ändarna med lite extra lim. Ganska pilligt fast egentligen väldigt simpelt.

Ett hejhejhej från Göteborg


Nollåtta nollåtta elva

Idag åkte jag, syster, mamma och pappa på loppisrunda. Spelade Janis Joplin och Säkert! på hög volym och sjöng med. Åt fuccaccia och drack en god apelsindricka. Kollade efter handskrivna loppisskyltar längs vägarna. Köpte kulglass hos Gurlis glasskiosk. Och jag har en hatt. Fick en ring från en marknad i barcelona av syster. Såhär:Och tidigt imorgon åker jag tåg långt till väster, till Göteborg och Way Out West. Jag hoppas den här festivalen blir lika fin som den andra, fast annorlunda såklart. Vi ses eller hörs eller råkas på söndag, eller kanske måndag. När jag kommer tillbaka ska jag visa vad jag har fyndat idag. (Och nog kommer det ett tidsinställt inlägg någon gång mellan idag och då). ♥

Bästa

Jag har ju glömt att visa. Systeryster sydde en kollektion till modevisningen innan hon tog studenten-tralala och jag fick bära upp kläder som var finare än allt. Hon är bra, min syster.Bestyr

Och så åker man till staden och träffar Amanda. Ja! Och ikväll kommer syster hem från Barcelona efter en och en halv månads bortavaro. Ja! Fin dag, hej.

{massor av färger och mönster}


Symbios


När jag har exakt tvåhundra brev i inkorgen och nyhetsprogrammen ger obehagliga rapporter

Jag är glittrande glad över att försäljningen på HORN går så bra. Speciellt nu när hälften av pengarna går till Röda Korset. Hittills har vi samlat ihop 700 kronor och det känns liksom varmt så fort man tänker på det. Ibland kan det kännas lite vemodigt, när någon köper en teckning man blivit väldigt nöjd med. Men på samma gång är det en sådan underbar känsla att folk faktiskt vill ha mina teckningar på sina väggar och att de kallar det jag gör för konst.

Och appropå något helt oexisterande har jag köpt ett strykjärn på loppis. Det kostade tjugu kronor, är orange och har en hemskt fin sladd. Och så köpte jag ett tyg som var blått och mönstrat.

Hej sålänge.


Och jorden snurrar så brutalt, tågen rullar men du står kvar.

En natt ville jag aldrig sova och allt kändes värdefullt stort meningsfullt. Stjärnhimlen var oändlig och jag klippte mitt hår framför badrumsspegeln över handfatet i lysrörsljuset.Och nu är jag sjuk och har haft fullt upp med att vara oviktig mest hela dagen.

{Klänningen på bilden har jag sytt för ett år sedan eller två.}

RSS 2.0