Två år

Det är ganska fantastiskt vad jag är glad att jag valde just den gymnasielinje jag valde. Häromdagen lyssnade jag på spotify-listor från min högstadietid och kände mig lite nostalgisk när jag tänkte på det fina med högstadiet. Att man ändå kunde ha en så bra tid bland korridorer med stengolv. Och jag tänker på min klass, hur mycket jag tyckte om den för det mesta.

Men även om jag hamnade i just den klassen där alla tillät varandra att vara fria med vem vi var, var det något med den där skolan som gjorde att jag inte var helt fri. Det var något med dess småskalighet och instängda korridorer där alla fick veta allt om alla, som gjorde att jag inte ville sticka ut. Och så tänker jag på hur jag är nu. Samma fast ändå inte. För nu går jag på en större skola; där jag inte kan namnet på varenda person, och där alla inte pratar om mig om jag har en tröja som sticker ut från mängden. Jag går på en linje där det är så vanligt att sticka ut att ingen sticker ut eller alla sticker ut tillsammans. Jag tror det behövdes för en sån som jag, som inte gillar att vara i blickarnas fång, som vill kunna vara jag utan att vara ett större samtalsämne än någon annan.(Just som jag satt och tänkte det här så läste jag det här inlägget och på sätt och vis kändes det bra att läsa vad någon annan skrivit och nästan tro att man skrivit det själv.)


Och nu har jag äntligen jullov och jag längtar så efter att återfå tankekraften att sätta igång med att måla. Jag har varit för trött för just det där igångsättandet på sistone. Saknar målandet väldigt, för när man väl kommit igång är det som terapi för alla kroppens organ.


Det här blev visst ett spretigt inlägg, men ni kan väl lyssna på det här som avslutning. Hej.

Kommentarer
Postat av: Frida

Jag förstår.

Jag går och gömmer mig lite idag, fast att ingen skulle minnas mig när jag gick igenom korridoren som en i mängden, vill jag inte att någon ska minnas mig, fast att det är omöjligt. För jag syns inte och jag är bara en av många hundra.

Det där blev visst lite virrigt också, men det speglar bara mig ännu bättre.

God jul på dig!

2011-12-21 @ 19:14:53
URL: http://fridasofiart.blogg.se/
Postat av: Bokstavsfabrik

Hej du fina. Sådär kan jag också känna nu när jag går på mitt högstadie där det finns två-tre utspridda på tolv hela klasser som klär annorlunda än andra. Då känner jag ibland att jag bara vill krypa in i de där svarta tröjorna igen, eller snarare oftare än ibland. Men lika ofta tänker jag tvärt om, att om ingen annan så borde väl åtmindstonde jag våga.

2011-12-22 @ 15:47:44
URL: http://bokstavsfabriken.devote.se
Postat av: Mitt747

jag kanske har frågat förut, men; vilken linje går du? jag blickar också tillbaka på högstadiet, som jag antar att de flesta som har det bakom sig gör, det känns bättre nu.

och först av allt slogs jag av hur otroligt underlig och fin bilden är, sedan upptäckte jag katthuvudet och allt blev genast ännu mer underligt och fint.

2011-12-22 @ 19:17:36
URL: http://www.watercolours.devote.se
Postat av: http://senapsgult.devote.se/

Vilken vacker bild!

2011-12-23 @ 18:31:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0