Porträtt av en renkvinna

En fin sak med att teckna är att får hitta på precis allt själv. Människorna kan se ut hur man vill. Kläderna kan se ut hur man vill. Nackdelen är att man ibland kan bli nästan lite avundsjuk, på kläder och sådant menar jag. När man ritar en klänning, och inser att den vill ju jag ha. Ett tyg med ett visst mönster. (Fast då är det ju fint att det åtminstone kan få finnas på papper). Lite så var det med den här koftan.


Lite mönster i galna kombinationer. Och så renhornen förstås.

I stadenMin bror beställde en teckning av mig. En stor, som han kunde ha på väggen. Jag ritade en teckning åt min bror. Den är stor, 50x50 cm. Det är det största jag gjort.

(Förutom städerna vi ritade när vi var små på papper på rulle. De kunde man göra så stora man ville och vad som helst fick vara i staden.)

I den här staden finns hus och inga hus är likadana. Som egna individer, som har fått sin plats och står där tills de faller sönder. I staden finns stora skuggor.

Blandade tankar och hemma hos oss

Plötsligt verkar alla gå på konsthögsskola och det vill ju jag också för där har man trevligt på kvällarna, älskar klassen och är kreativ helatiden. Där är kurslitteraturen jätte-jätte-jätteintressant och man får testa på tekniker som man kanske lär sig älska fast man knappt visste att det fanns för en dag sedan. Och så åker man på utflykter och har hemlängtan ibland, men det hör väl till. Tar kort på alla fina människor och har livets bästa tid. Det är så det har sagts. Och visst, visst är det väl så?
Och i vår trädgård i ett hörn står en barnvagn. Jag tror vi satt i den när vi var små. Den ser så där övergiven ut men på ett fint sätt och kanske är det därför den får stå kvar. Eller blir det bara inte gjort att den flyttas.På huset sitter en gammeldags antenn och där finns tre utskjutande fönster. Man skulle kunna tro att de är såna fina man kan sitta i, fast det är rätt vanliga fönster. Under står tre blå byråer och de kan man sitta på lika bra.Och vid sidan om vår trädgård fast ändå på vår mark står en barrack. Den är full med grejor som ingen har vetat vad som ska göras med. Men utanpå är den målad i både fin grön och fin röd, både och är bra, och innuti är rummen knallgula och i andra färger. Häftig barrack.

Inspiration

Jag vill hitta gammalt porslin på loppis.
Helst udda, alltihop.
Göra gamla saker till nya. Lampor. Ljusstakar. Kakfat. (måla på dem)
Jag vill sy klänningar i alla färger som finns.Hänga paraplyn i taket, ohja.


(källa okänd)

Och sätta pärlor på sladdar. Finurligt.Plus att måla golvet gult. Självklart.(Klicka på bilderna för att se var de kommer ifrån)

(Eftersom scannern är i staden och jag är på ön kan jag inte visa nya teckningar. Pyssligheten har inte infunnit sig. Så jag bjuder på inspiration så länge. För mig och för er.)

(Tack ni som har köpt saker i min butik. Tack ni som har tänkt tanken, och ni som skrivit fina ord. Tack för lyckönskningar och pepp.)

(Tre, nej fyra, parenteser på raken. Det är duktigt, tycker jag)

Ett fyrabent energiknippe

Allt som oftast slås jag av hur förskräckligt mycket jag tycker om den där varelsen på fyra ben,

hon som bor här hos oss i huset på ön. Hur förskräckligt mycket jag tycker om när hon vickar på huvudet när man pratar med henne. När hon vill säga förlåt om hon har gjort något hon inte får, hur hon då lägger huvudet i knät och helst pussar lite (mycket) på mig. Hur hon ligger i fåtöljen och sneglar på mig med sina kloka ögon och blinkar och vickar på öronen.

Hur hon kommer krypande upp i knät som om hon tror att hon är liten fast hon egentligen är alldeles för stor för att få plats i något knä. Hur hon lutar sin varma nos i gropen på min hals och sitter där och snusar mot huden. Hur hon lägger sig på rygg med benen i vädret när man kliar henne på magen. Och hur hon alltid tycks vara full av energi, hur hon aldrig vill vänta när vi är ute och går, utan bara springer fram och tillbaka och oftast bär på pinnar som är på tok för stora.


(Kolla, i menyn. Där har jag lagt en länk till shopen. Nu vet ni.)

Butik!

Kommer ni ihåg att jag har skrivit om ett hemligt projekt som jag inte ville avslöja vad det var? Det har tagit väldigt mycket mer tid än jag trodde att få igång det, men nu äntligen ska jag visa er vad jag pysslat med!

Låt mig presentera. Min. egna. lilla. webbutik!Jag säljer:
♥ teckningar
♥ halsband
♥ tygkassar

Det har varit flera som sagt att de skulle vara intresserade av att köpa både smycken, tygkassar och teckningar. Nu får vi se hur det här går. Kanske är det inte en kotte som vill köpa när det väl kommer till skott. Kanske är det flera stycken.

Kom hursomhelst ihåg att bokmärka sidan, lägg till i favoriter eller börja prenumerera via email. Kika in nån gång då och då och se om jag har lagt upp något nytt. Så småningom kommer det att komma upp en länk här i menyn till höger, och så kommer jag säga till när det kommit upp nya saker.


Hurra! Nu hälsar jag er välkomna att kika in (och köpa om ni är intresserade)!


PS. Eftersom det bara finns en sak av varje sort är det först till kvarn som gäller! Om det är flera som vill ha ett smycke är det möjligt att jag gör flera och lägger upp ett nytt. Alla teckningar är däremot original och jag gör inga kopior. DS.

Två fina tatueringar, och en teoretisk.


Avokado-halvor.


Fjäder på ryggraden.

Jag har någon gång sett en helt otrolig ungefär-finast-i-världen tatuering föreställande nackkotor. På nacken. Där kotorna sitter. Så himla fin var den. Självklart glömde jag spara den. Självklart kan jag inte hitta den igen.

(som vanligt kan ni klicka på bilderna för att komma till källorna)

Biograf

Det har varit mycket nu (därför har ni inte hört av mig på ett tag). Middag och film med fina vänner, kvällspromenader, skola, skolarbete, hemlisarbete. Och idag har jag smakat sushi för första gången, varit på biografen och sett på King's speach i fint umgänge.

(Jag har varit jättedålig på att svara på kommentarer på sistone. Förlåt. Men tack för att ni är så snälla ändå! Nu har jag lov och då ska jag bättra mig.)

Och så lite biograf-bilder på det. Klicka på dem för att hitta deras hem.(varför ser inte biografer ut som förr?)

Dublett


Hund/hundar med mustasch! Och trianglar i ansiktet, självklart.

(Förresten, är det någon som vet hur man ändrar standardstorleken på bilderna på blogg.se? Jag skulle vilja ha lite större bilder eftersom man inte ser detaljerna på teckningarna när de är så små, men det blir så jobbigt att ändra i varje inlägg.)

VyBolmande rök, hustak och stjärnhimmel. ♥

SkorstensrökNär pappa fyllde år i januari, fick han den här tygpåsen av mig. Jag har ritat mönstret, tryckt det på tyg och sytt en kasse av det. Hemmagjord over and out. Grymt, sa grisen.Och pappa blev himla glad. Vad mer kan man begära?

Och vinnaren är...Idag var det dags att dra en vinnare i tävlingen! Eftersom jag inte hade någon tjusig hatt att tillgå, fick min basker agera lottskål. Det gick alltså till så att alla fick så många lotter de samlat ihop, och jag drog slumpvis ett namn.Och den lyckliga (hoppas jag) vinnaren blev Matilda! (såg att jag stavat fel på lappen, jag ber så mycket om ursäkt)

Hurra! Nu är det bara att kolla mailinkorgen, så väntar ett brev på dig där.

En påminnelse bara

Ikväll är det sista chansen att vara med i tävlingen min, imorgon drar jag en vinnare! ♥

Stora nöss(En vän sa en gång, appropå ingenting, att borde inte flera nosar heta "nöss". Det tyckte jag var himla sött så varför inte, tänker jag då.)

En småstad där skuggorna blir längreDet är lite jobb med såna här stjärnhimlar. Många streck blir det. Men gillar man himlar och rymdar och stjärnor och mörka universum så gör man. (men den krävs nog att se i stort format för att se detaljerna. Klicka på bilden blir den stor.)

Ps. Glöm för allt i världen inte att gå med i tävlingen! Varje deltagare gör mig tokglad. Ds.

Fågelns envälde

Eftersom jag inte har scannern på ön kan jag inte visa några nya teckningar nu, så ni får se lite fler detaljer från lägenheten.


En orange industrilampa pryder skrivbordet, och bakom hänger mårdhunden Melker.


På garderobsdörrarna har vi hängt fina klädesplagg.


Och i diskstället står tallrikarna som jag har målat (ni ska få se bättre bild när jag har målat klart alla tallrikarna.)

Den gula köksvågen pryder bänken, och kommer till användning någon gång då och då.


Bredvid lampknappen inne på toaletten, håller en fågal vakt.

Tycka om-listan

Saker jag tycker om:

♥ Att få mail som gör en glad i hela kroppen.
♥ Lång-helger.
♥ Att äntligen få tid att rita i lugn och ro, i flera timmar i sträck om man så vill.
♥ Att det snart är sportlov. En hel veckas ledigt att göra ungefär precis vad man vill.
♥ När solen smälter snön.
♥ Att hitta skatter i sitt eget hus, och en mamma som säger, att den får du.
♥ Fina böcker, god mat och att bli ompysslad av en familj hemma på ön.

Och såna här bilder (jag vill liksom bara sitta i det där fönstret.):


(bild.)

Bilder från ett vardagsrum


I vårt vardagsrum är fönsterbrädan full av smycken; ringar, armband, örhängen, broscher och löskragar. I glasskål, växande på träd och i en smyckesask.


På väggen hänger klänningar, en blommig och en skir med broderier. Och fåglar av papper flyger där.


I skåpet är det böcker. Alla möjliga av Tove Jansson, och Bröderna Lejonhjärta och tre stycken av Lemony Snicket.


På väggen hänger halsband. Massor av alla slag. Rosetter, moln, en hatt-mustascher, ett piano, ett rött i ben och trä och andra fina.


På hyllan står en jordglob, och en analog kamera mest till prydnad. Och en målning som jag har gjort, och en tavla gjord av tyg.


Och fotoväggen, med fotografier från mammas gamla år.

Tävling

Minns ni att jag sa för ganska så länge sedan att jag hade fått en förfrågan om en tecknings-tävling på bloggen? Det blev ju liksom inte av då och sedan har det fallit i glömskans vrå.
Och så har det ju varit förfärligt tyst här på sistone, både lite från min sida och lite från er. Jag vet inte om något har varit sämre, om alla varit ute och stuckit ut näsan i vintersolen, om ni har haft fullt upp med skola och jobb eller något annat, men så tänkte jag att vad kan vara bättre att pigga upp med än en tävling?

Så därför; nu kör vi! Vinnaren får välja en av dessa teckningar:
Och tävlingsreglerna är dessa
:

♥ Det enda du behöver göra är att kommentera i det här inlägget och skriva att du är med. Glöm inte skriva mail-adressen så jag kan skriva till dig om du vinner.
♥ För en extra chans att vinna - tipsa om tävlingen på din blogg (med länk) eller länka hit i menyn på din blogg (En lott för vardera.)

Du kan alltså sammanlagt få tre lotter!


Vi kör på i en vecka eller längre om det är för få som är med! ♥


Nu är tävlingen avslutad! Jag kommer presentera vinnaren imorgon fredag.

Spets

Dagen har varit hur fin som helst ungefär. Att få en ledig dag mitt i veckan, både syster och jag, är bäst. Dagen har bestått av promenad i bländande solsken och smältande snö, second hand-besök och -handling, lite pyssel och lite iordningfixande i lägenheten. Saker som bara har blivit liggande.

Dagens projekt i pysselväg är en re-make av en gammal lampskärm som har hittats ute i barracken. Den hänger nu fint i lägenheten, tillsammans med de nyuppsatta plancherna.
(Innan såg den inte mycket ut för världen. Klicka på bilden för att se den större.)


RSS 2.0