Ljus

Det var soligt ute idag, nästan så att man trodde det höll på att bli vår. På många ställen var det asfalt, täckt av grus som knastrar. Jag kisade och knastrade i tygskor och blev glad.

Hemma var det också fint ljus. Jag fotograferade massa och hade tänkt göra ett inlägg späckat med bilder, men eftersom mitt internet inte ville samarbeta idag får det bli någon annan gång. Kanske imorgon. (Då blir det förövrigt bio med syster! Svinalängorna, den har man ju hört ska vara bra.)


Traderan såklart.

Jag vill ju förstås påminna om skorna som går ut på tradera ikväll klockan nitton.
Mintgröna plåtburkar och så.

Igår hade jag en underbar kväll med de där tre som är så himla fina. Och så sov jag över, eller pratade över, och idag har jag gått på Erikshjälpen, Humana secondhand och Erik & Alexander. Med mig hem till min boning fick jag dessa fina saker:En lejongul broderad spetsduk för trettio kronor. Den skulle bo på ett teakbord om jag hade ett, men eftersom så inte är fallet tror jag kanske det får bli en halsringning på en tröja. Eller hänger jag den på en vägg. Eller så sparar jag den till ett eventuellt teakbord som kanske känner för att hälsa på.Två röda tidskriftssamlare med metallhållare för etikett. Fem kronor styck!Fyra gamla trägalgar i fin modell. Tänkte att man skulle hänga upp plancher med dem, ungefär som här. Fem kronor för hela knippet (inte så dumt).Hej, fina mintgröna plåtburk till köksredskapen! Den var egentligen inte till salu, utan bara en burk att ha till-salubestick i, men jag frågade lite snällt om den kunde få bo hos mig, och ja! Femton spänn fick jag ge.Och så en gjutjärnspanna för en femma!


Second hand är fint. Och fina vänner.Det var vi som måste skrika livet ur oss, bara för å veta att vi fanns och va

Fler katter eller inte, det är frågan.

Ruter knekt

Det har liksom varit lite fullt upp med tårtbakande, födelsedagsfirande, kortspel, skratt, fika, bowling, sena kvällspromenader och lite skola däremellan. Det är ju inte helt fel, men jag har ju inte mycket att visa er. Mer än att jag lånar (snor) lite bilder, från den där kvällen med födelsedagsfirande, kortspel, te och skratt, från Vanni (tack!).

Ikväll gör jag skolarbeten som ligger på hög, men snart ska jag lyssna på Anna Von Hausswolff och måla porslin tror jag bestämt.

Kattparad


En kattparad, ett två tre. Liksom. Med mönster och flugor, mustascher, kragar, prickar och trianglar, hängslebyxor och såna där avlånga kattassar, stora öron och kragar.

En gul skönhet
Ni vet, jag nämnde ju att jag skulle visa en ny favorit från second hand. Här är den. Min lejongula köksvåg av märket Eks. Ja!EDIT: (Att den kostade ynka 10 kronor gjorde inte saken värre direkt).

En typisk Olga, eller Evie.

Efter en dag utan en lugn stund (med skola, second handaffärs-besök och middag hos moster) orkar jag inte skriva så värst mycket, utan nöjer mig med att visa en av filmen Brända av solen inspirerad rysk tant med söta hängkinder. Som i Loranga och Mazarin ungefär.Och imorgon ska jag ta och visa vilket fint fynd jag gjorde idag. (Den står på min köksbänk och lyser gul.)

KängorDe här fina kängorna har jag lagt ut på Tradera för budning. Hade det inte varit för att mina tår inte riktigt fick plats hade jag mer än gärna behållt dem, men nu har alla med 39-fossingar chansen!

Fint alltihop

Jag tänkte jag kunde sätta ihop massor av fina saker i ett och samma blogginlägg. I olika kategorier, en av varje. Och lite bilder däremellan. Kan man bli något annat än glad då?

♥ Blogginlägg: idag läste jag ett hemskt fint inlägg hon jennyeriksson. Om smultrondrömmar. Vackra och okrossbara. Så himla himla fint.♥ Låt: Åh, så svårt. Ett par stycken då; Dansa, fastän - Säkert!, Puttin' On the Ritz - Taco, Where Do My Bluebird Fly - The Tallest Man On Earth, Limit To Your Love - James Blake och Quelqu'un M'a Dit - Carla Bruni.

♥ Bok: Bildhuggarens dotter av Tove Jansson. Fantastisk från början till slut (när jag läste den tänkte jag ungefär hela tiden, att det här måste jag skriva ner, så klokt. Sen insåg jag att jag skulle skriva av ungefär hela boken då, så jag nöjer mig nog med att läsa den om och om igen.)♥ Film: Igår såg jag en film som heter Brända av solen. Jag insåg visserligen ungefär två minuter in i filmen att jag sett den förut, men den var lika underbar den här gången. Full av ryska (som jag skulle vilje kunna), tjusiga namn som Olga till exempel, ett glädjepiller till familj med en helt härlig känsla fast med någon sorg som ligger och gräver bakom fasaden.♥ Sida: För ett tag sedan blev jag medlem på en sida som heter Pinterest som faktiskt är ganska så fantastisk. Det är en sidan skapad för att samla en hel himla massa inspiration på ett och samma ställe (och bara det är ju egentligen bäst). Här kan du läsa lite mer om den och här hittar du min sida, där du ser hur det kan se ut. Fint!PS. Klicka på bilderna för att komma till deras hem. DS.

PS 2. Om ni blir medlemmar på Pinterest, får ni hemskt gärna säga till så ska jag kolla in era sidor. Kanske börja följa er tillochmed. DS 2.

Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån.

Åh, jag lovar, gissa vad jag hittade längs vattnet
En blåval som härjade runt stränder, han sa han kände mig
Han sa: Jag har sett dig när du vandrar
Varje kväll du tänker högt och viftar armar

Den sa: Jag är en blåval, jag kan ta dig härifrån
Från din öde ö, från dina papper och pennor
Du är en förlorare, men du kan gömmas i min mun
En människa är inte tung att bära på

Bjurö Klubb - Laleh. Ganska så fantastisk låt egentligen.

 

Idag firar vi syster som fyller arton. Grattis till hon som är så fruktansvärt fin.


En blandning


En blandning av en drottning från Underlandet, en ren, trianglar, fågeltatueringar mönster, färgkombinationer. Så ska det vara om jag får bestämma (och det fick jag ju i det här fallet).

Press

När jag gick i nian satte jag upp jättehöga mål för mig själv. Efter att ha nått ett par mvg:n i de ämnena jag satsat på började jag omedvetet känna förväntningar på mig att alltid uppnå dessa höjder, att få mvg på alla prov och uppgifter, i alla ämnen. Jag gick ut med mvg i alla ämnen utom ett, varav två lärare sa att hade det gått att sätta högre betyg, hade de gjort det. Priset jag fick betala var en väldig stress. Hela tiden nästan.

Nu i efterhand undrar jag vad det egentligen var jag eftersträvade. Visst är det bra att satsa högt och utmana sig själv. Visst är jag nöjd med att ha fått så bra betyg. Och självklart blev jag glad när jag fick pappret i min hand. I ungefär fem minuter. Sedan vadå? Jag kom in med väldigt goda marginaler på det program jag valde. Hade det inte räckt med svaga mvg:n, eller vg:n och g:n? Var det värt allt slit? Var det värt att bli besviken varje gång jag fick "bara" vg?


Underbaraclara skrev för ett tag sedan ett tokbra inlägg om detta. Om att prioritera. Jag kände igen mig i nästan varenda ord. Hade det inte varit värt att få lite färre mvg:n, om det hade gett mig mer tid att bara njuta. Jag behöver nog inte säga mycket mer, för Clara uttrycker sig så bra själv.

Vad jag ville säga var, att tänk efter. Pressar du dig själv för hårt? Man behöver inte alltid vara bäst. Ibland får man lägga sig på soffan istället för att diska. Jag vet inte om jag fick fram vad jag ville, men tack. För att ni orkade läsa såhär långt (ni förtjänar en eloge).


Och så en illustration på det.


Axellappar

Ett enkelt sätt att göra en vanlig-tråkig tröja lite mer speciell är att köpa lite fuskskinn, klippa ut små lappar till axlar eller armbågar eller vad du vill och sy på. Hur enkelt som helst - och fint, tycker jag allt.

Före:


Efter:
Finurligt.

Katt


Så här blev ett av resultaten från gårdagens ritande. Jag vill ge den ett namn, men kommer inte på vad som passar. Namnförslag? ♥

Massor av sysselsättningar och gul

Idag har jag gjort ungefär de här sakerna:
♥ glatt mig åt att solen skiner och snön droppar från taken (och gett upp min teori om hur fin vintern är, nu är det vår jag vill ha. Och så känner jag att nej, nu börjar jag själv tänka på det sättet jag blir så arg på när andra gör, att när det är sommar vill de ha höst och när det är vinter, då ska det bli vår. Lät det logiskt alls?) och nästan i bakhuvudet börjat få förhoppningar om att det kanske kan bli vår lite tidigt i år, fast det är sagt att snön ska ligga till i april. För att sedan knuffa bort den dumma förhoppningen, för annars blir jag bara besviken.
♥ gått en promenad med en syster och en hund i den luriga vintern som låtsades vara nästan-vår.
♥ ritat ritat ritat.
♥ fixat ytterligare lite med det-hemliga-projektet (jag spricker snart av vilja att berätta. Men berättar jag kommer jag känna mig pressad att få det klart för start snabbt och jag vill mest att det ska vara roligt utan tvång om att vara snabb).
♥ packat ihop alla saker på ön, för imorgon tidigt åker vi tillbaka till staden. På onsdag börjar skola och rutiner och inte-sitta-uppe-och-pyssla-hela-nätterna.


Och på tal om något helt annat har jag en ny favoritfärg, gul. Gul som i den här klänningen (athoughtistheblossom):


... som i den här väskan (cambridgesatchels):

... eller det här kollaget (grahnat):


(Färger är ju liksom jag. Jag älskar att kombinera färger som många säger är förbjudna tillsammans och helst ha så många som möjligt på samma gång, och tidigare har mina absoluta favoriter varit plommonlila, petrolblå och turkos. Men gul alltså. Gul är min nya kärlek.)

RSS 2.0