Från dagar av allt

Hejhej efter dagar av allt. Jag vet inte vad jag ska skriva om Emmabodafestivalen mer än fin musik, bas genom kroppen, glädje i hoppande folkmassor, leriga dansskor, regnregnregnregn, se ut över publikhav från ett par axlar, leenden mot okända personer, ren glädje, dålig sömn och fina människor. Och när jag har framkallat filmen ska ni få se bilder, såklart. Tills dess:


Någon blir såhär glad varje gång denne ser dig

{En upplysning: det finns någon som alltid blir så här glad varje gång ni ses.}


Hejsålänge

Idag åker jag en och en halv timme med buss och en halv timme med tåg till en liten ort kallad Emmaboda. Där tillbringar jag fem dagar med att lyssna på musik, dansa, sova i tält och antagligen ha det väldigt fint. Emmabodafestivalen väntar.

(Det betyder att jag är borta fram till söndag, så hejhejhej. Ett litet tidsinställt inlägg kommer någon dag framöver, annars kan ni väl tillbringa tiden med att ha ett fint liv och skänka pengar till Röda Korsets hjälparbete i Afrika)

Här är jag medan jag målade köksgolvet gult:
Berättelsen om Afrikas horn {sann historia}

Vet ni? Antagligen. Jag berättar ändå.


I östra Afrika äger i detta nu rum en torka, som på sina ställen är större än någon torka har varit på 60 år. I östra Afrika råder till följd av torkan missväxt, boskapsdöd och, för väldigt många, förlorande av möjlighet att driva in pengar.

I östra Afrika är det kris. I östra Afrika beräknas mer än 10 miljoner människor drabbas av svår svält.

I östra Afrika behöver de hjälp.

Att få ekonomiska bidrag utifrån är ingen långsiktig lösning. En långsiktig lösning kräver politiska åtgärder. Men det behövs akut hjälp nu, snabbt. Och för det behövs pengar. (Pengar som i större delen västvärlden inte betyder något, för när vi har "lite pengar" kan vi för det allra mesta ändå avvara en hundralapp. Pengar som på Afrikas Horn betyder liv.)Med andledning av det jag just har berättat, kommer jag under en tid framåt skänka hälften av köpesumman på min shop till Röda Korsets hjälparbete i Afrika. Köper du en teckning skänks alltså 150 kronor, ett halsband 60 kronor och en tygkasse 90 kronor. Tycker ni om något på shopen är det rätt tid att köpa nu.

Självklart behöver man inte handla på min webshop för att kunna ge en gåva. Här kan du läsa mer om torkan i Afrika och skänka pengar. Jag har just gett 200 kronor, ge det ni också.

Och vill ni hjälpa mig lite extra blir jag oerhört glad om ni hjälper mig att sprida detta. Varje människa gör skillnad. Berätta för era vänner om min kampanj, försök få dem att skänka pengar. Skriv ett blogginlägg om det.

Här
är min shop, där hälften av köpesumman går till Röda Korsets hjälparbete.
Här kan ni läsa mer om Röda Korsets hjälparbete.
Här kan ni ge en gåva.

Tack för att ni läste. Och tusentvå gånger tack om ni skänker, hjälper mig att sprida eller gör ett köp på shopen.

Andra hand

Nyligen köpte jag en lampskärm på andra hand. Lejongul. Den andra lejongula andra hands-lampskärmen på några månader. Den har inte fått sin plats än men såhär ser den ut:
Och så köpte jag ett par orange-röda byxor för en tjuga. Orange-röda byxor kan man väl aldrig ha för många av, och dessutom var det här mitt första par.Jag har förresten inte köpt nya kläder på över ett halvår nu, och jag saknar det inte överhuvudtaget (ovanskallensnott). Faktiskt.

När himlen blinkade kontraster

Utanför var det svart och regnet var ett monotomt bakgrundknaster. Alldeles nära slog blixten ner. Rummet blinkade till.

Jag målade en stor sol och färgfläckar.{Sedan försvann strömmen och jag fortsatte måla sprakande färger i skenet av tre stearinljus.}


Och med vinden och molnen och himlen är allt

(Tralala lilla molntuss)


Obegränsningar.och två gånger tre blir sex och adderat med dagar är det lika med festival. (musik)

Ellen

Det var en hel lång evighet sedan jag ritade av något senast. Men när jag såg en bild på Ellen kunde jag inte låta bli. Den var så genialisk på något sätt. Det var dock en liten konst att lyckas göra det likt av ett litet litet utsnitt ur en bild och jag önskar att den blivit mer drömmande och mer absolut Ellen, men jag är ändå himlanöjd.

Fast helt likadant blev det ju inte, såklart. Lite egna mönster var jag bara tvungen att rita dit. Annars blir det ju en sämre kopia av fotot, nu är det... en annan bild fast av samma underbara människa. Som jag inte känner men hemskt gärna skulle vilja känna.En blandning av akvarell, flytande tusch och vanlig tusch (igen).

För havet har alla färger. För det är grönt, violett, rosa, orange, blått, rött, gult, silver och allt.

Det är något med den här teckningen som jag inte gillar helt alldeles fulltständigt. Det enda jag egentligen gillar är att hon har hår som är ett hav (trots att det inte ens blev ett särskilt fint hav). Ett hav som har alla färger, för det har hav fast hav alltid ritas blå.{Vackert när man cyklar hemåt: Kvällssol som lyser på telefonledningarna så att de ser ut precis som glödande trådar mot himlen som också har alla färger. Skogen som var farlig och full av lejon och obestämda varelser när jag var barn som nu är mest vacker och sjunger syrs-sånger. Ett föl som vilar mot stoets stora, varma och hästluktande kropp.}

Fönstertittare[Klicka på bilden för att expandera.]

Rök

Igår målade jag akvarell. Det var så länge sedan. Och när jag började återupptäckte jag hur underbart det är. Jag tog två återföreningar i en bild. Med akvarell och med flytande tusch. Så det blev en salig blandning, med lite vanlig tusch däremellan.Märk väl, hur fin den flytande tuschen blev när den sögs in i akvarellen, vid luggen. Den grenar ut sig som träd, eller som frostrosor på fönstrena på vintern.

Jag älskar akvarell, för med akvarell blir det oftast inte som man vill. Om man inte målar precist och jättenoggrant. För färgen kan spridas ut, den kan bilda mönster den kan rinna och blandas ihop. Den är oberäknerlig.

Mönsterinvation

Lite mönsterinvation. (En fin sak med sommaren är att man kan rita precis hela nätterna, mönster som tar en evighet och sätter en i trans, och lyssna på Kent, The Velvet Underground eller Säkert!. Och att man liksom inte märker tiden)Hej!

KvällsbestyrIkväll har jag:

♥ klippt av ett par manchestershorts som jag fyndade på andra hand häromveckan.
♥ sytt ner en volangkrage på en topp jag fyndade på samma gång.
♥ sytt en fluga i lila sammet. Tänkte det kunde vara bra att ha.

Man kan väl sammanfatta kvällen såhär, kan man tycka:


(om ni undrar om det är era ögon som är färgfläckiga och-streckiga, så är svaret nej. det är mest jag som är det)


Hjärta. [♥]

Appropå ingenting alls

Appropå ingenting alls såg jag en ko som hade ett hjärta i pannan.Appropå ännu mindre har mamma oerhört vackra blommor i sitt land, fast nu är några av dem i vårt kök.Och appropå djur och blommor, har vi en himla massa fjärilar i vårt hus. Jag tror de trivs här, fast sen vill de ut. Då öppnar jag fönstret och de flyger iväg. Igår satt det åtta stycken på samma fönster samtidigt. Kanske hade de kalas.Och förresten, har jag världens bästa sommarklänning. Jag köpte den för en tjugulapp plus en tia på andra hand. Den är orange och transparent och A-linjeformad. Jag bär den med bikini och midjeshorts undertill.
(Idag har jag gått på två loppisar, fortsatt att måla ett kök som plötsligt verkar oändligt och ätit pannkakor och ritat på stranden. Appropå allra minst.)

Prickiga sockor, finhet och färg

Här tänkte jag samla ett par frågor jag har fått. Och försöka svara så gott jag kan, förstås. Annars hade det ju varit lite onödigt, kan man tycka.

Vilken färg använder du till att trycka på tygkassarna. Hur mycket kostar denna och var hittar man den, är den bra?

Jag använder en färg som heter Palett och som jag köpt på Panduro. Jag kan tänka mig att det är den här. Jag tycker den är bra [fast jag har å andra sidan inget att jämföra med]. Såhär ser den ut:Vad är det finaste som finns? Alla kategorier?

Ni. Och, om man får beskriva en känsla. När allt är sådär precis och riktigt och bra att det inte existerar något annat än just nu för just nu är allt så jävla bra.

Vilken färg har du på sockorna?

Eftersom det är den årstiden när jag mest inte har några strumpor har jag gått barfota hela dagen, men som tur var hade jag tagit på mig ett par strumpor till kvällen. Annars hade det här blivit ett tråkigt svar. De är svarta och vita, fast bristen på färger vägs upp av prickar och rosetter. Såhär:Vad använder du för färg när du målar på porslin (jag så bilden i ett inlägg längre ner). Är det någon typ av porslinsfärg du använder?

Jag kan tänka mig att du menade den finafina tallriken med vargen på. Den bilden var som jag skrev lånad och länkad, och jag vet inte vad hon som gjort den använt. Kika in på länken och se om hon skrivit. Jag kan dock tänka mig nåt sånt här. Om du däremot menar mina mustasch-koppar använde jag porslinsfolie. Och när jag målar på tallrikar (som jag faktiskt inte tror jag visat er än) använder jag mig av en färg på tub, också den från panduro.


[Hoppas ni fått svar ni är nöjda med, annars får ni morra på mig.]

Omaka tanter, pappor och fragment

För ett litet tag sedan köpte jag en ritbok som jag skrev om (minns ni?). Såhär ser den ut:Jag har inte hunnit rita så mycket folk (det myllrar inte riktigt av dem här på ön), men några skisser har det blivit!Ett bord i finaste caféet i stan. Med udda möbler, trasiga tapeter, gamla lampskärmar och knarrigt golv.
En oriktig tant med flätkringlor, mönstrade ögonbryn och fina kinder.

Och så en bekant tant på besök, pappa när han somnade i soffan och mina solglasögon på en stenstrand.
Regnväder under soltimmar och hej

Jag sitter och lyssnar på regn (här), fast solen skickar in ljuskäglor genom fönstret och gör ljusspel på väggarna, och är glad men förvånad över att bloggen min har hamnat på blogg.se's framsida.Hejhej och välkommen hit, eventuella nya läsare. Hoppas era liv dansar, att ni dansar fast på ert eget vis och att vädret är precis som ni gillar det bäst.

Bergskedja multiplicerat med två.Jag har ritat en bild. En bergskedja ska det vara, med moln och en ljuskägla. Det fina med den här teckningen är, upptäckte jag när den var färdig, att man kan vända på den och den blir riktig och på ett ungefär samma motiv ändå. Fast himmel blir mark liksom. Såhär:[Jag vill inte skriva exakt vad jag ser på den här bilden för ni kanske ser annorlunda och det är ju finare så, om man kan se den som man vill.]


PS. Jag tänkte fråga er, om ni har något ni undrat över; om min blogg, mig, livet eller allt. Jag fick nämligen en liten fråga häromdan som jag tänkte svara på i ett inlägg, men finns det fler frågor i luften kan jag samla svaren på samma ställe tänker jag. Så har ni nåt ni undrar, om vad som helst som är oviktigt och viktigt och inget och allt, så fråga! DS.

RSS 2.0