Berättelsen om Afrikas horn {sann historia}

Vet ni? Antagligen. Jag berättar ändå.


I östra Afrika äger i detta nu rum en torka, som på sina ställen är större än någon torka har varit på 60 år. I östra Afrika råder till följd av torkan missväxt, boskapsdöd och, för väldigt många, förlorande av möjlighet att driva in pengar.

I östra Afrika är det kris. I östra Afrika beräknas mer än 10 miljoner människor drabbas av svår svält.

I östra Afrika behöver de hjälp.

Att få ekonomiska bidrag utifrån är ingen långsiktig lösning. En långsiktig lösning kräver politiska åtgärder. Men det behövs akut hjälp nu, snabbt. Och för det behövs pengar. (Pengar som i större delen västvärlden inte betyder något, för när vi har "lite pengar" kan vi för det allra mesta ändå avvara en hundralapp. Pengar som på Afrikas Horn betyder liv.)Med andledning av det jag just har berättat, kommer jag under en tid framåt skänka hälften av köpesumman på min shop till Röda Korsets hjälparbete i Afrika. Köper du en teckning skänks alltså 150 kronor, ett halsband 60 kronor och en tygkasse 90 kronor. Tycker ni om något på shopen är det rätt tid att köpa nu.

Självklart behöver man inte handla på min webshop för att kunna ge en gåva. Här kan du läsa mer om torkan i Afrika och skänka pengar. Jag har just gett 200 kronor, ge det ni också.

Och vill ni hjälpa mig lite extra blir jag oerhört glad om ni hjälper mig att sprida detta. Varje människa gör skillnad. Berätta för era vänner om min kampanj, försök få dem att skänka pengar. Skriv ett blogginlägg om det.

Här
är min shop, där hälften av köpesumman går till Röda Korsets hjälparbete.
Här kan ni läsa mer om Röda Korsets hjälparbete.
Här kan ni ge en gåva.

Tack för att ni läste. Och tusentvå gånger tack om ni skänker, hjälper mig att sprida eller gör ett köp på shopen.

Kommentarer
Postat av: Felicia

vilket bra initiativ anna! :) jag skänkte en slant tidigare idag, för det är ju precis som du säger, man har ju alltid lite att avvara även om man inte tycker det.

2011-07-25 @ 19:01:52
URL: http://feliciadavidsson.wordpress.com
Postat av: Fellen

Så himla bra initiativ, du gör så bra saker. Jag ska självklart ge en liten gåva. Och fundera på om jag ska köpa någonting av dig (jag funderar och funderar och funderar, älskar allt du har på shopen!)

2011-07-26 @ 13:41:17
URL: http://fellen.devote.se
Postat av: Malin

Heja Heja!

2011-07-26 @ 19:25:26
URL: http://malinsmonolog.blogg.se/
Postat av: Rebecca

haha känns dom du säger emot dig själv rätt hyfsat när du skriver i en så dubbelmoralisk stil.

2011-11-24 @ 23:06:09
URL: http://aussiegirrl.webblogg.se/
Postat av: erermiptZem

A couple of years back when reading through from your phone isn't feasible, I barely read on the go, but these days I came across my self coming back for more out of your writings and posts, and as a result of development in technological innovation I will do this everyday whilst I travel.

http://freeconsumerreviews.org/ageless-male-reviews/
[url=http://freeconsumerreviews.org/ageless-male-reviews/]click here[/url]
Does anyone know how to make queso like some great mexican restaurants? Spot on with this write-up, I truly suppose this website wants rather more consideration. I'll probably be again to learn much more, thanks for that info. Regards, Patio Furniture Manufacturer

2012-07-01 @ 20:27:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0