Oviktigt viktigt

Idag ska jag nog titta på färgkartor och köpa färg, kolla på second hand, kanske besöka ett hav med en vän och sedan vara oviktiga tillsammans hela kvällen och natten och morgonen därpå. Det blir nog fint tror jag.


I mitt tankesnurr pågår en himla massa otänkbara fast tänkbara (eftersom jag tänker det) och oviktiga fast viktiga (kanske viktiga i all sin oviktighet) saker. Jag tänker till exempel att jag vet inte ens vilka hälften av er som läser är. Kanske är det inte viktigt fast lite tråkigt för jag är övertygad om att ni är viktiga och fina och bra. Kan inte ni skriva till mig, ni som brukar titta in här, så jag vet hur ni är.

Ni kanske kan skriva vad som är vardagssocker för er? Vad gör er lyckliga och vad är oviktigt fast viktigt. Jag kan börja:

Jag blir lycklig av att elda majbrasa fast i juni, av att få visa mina teckningar för folk som säger att jag är duktig och menar det, av att skratta till långt in på natten med en syster innan hon är borta för sommaren, av sommarregn som öser ner utan hänsyn och klistrar hårtestar mot kindbenen, av smultron och Tove Jansson och filthattar, för trånga tält, majskolvar som visserligen rullar av grillen och att teckna så mycket att man glömmer bort att äta. Jag blir lycklig av katter och deras morrhår, och av ljusspel på väggar.


I ett hörn i ett rum i ett hus i en trädgård

I vår trädgård har vi ett gammalt hus som har flera rum och i de rummen hänger mammas tavlor. På sommaren kommer det besökare och kollar på tavlor, och vet ni vad. Nu finns även mina teckningar i ett rum i ett hus i vår trädgård. Mina teckningar och tygkassar. Så här ser det ut på ett ungefär:Majbrasa fast i juni

Igår
♥ hade vi majbrasa fast i juni
♥ lärde jag syster lite grunder i spanska (på söndag åker hon till Barcelona och jobbar och har det bra ända till augusti)
♥ skrattade vi till långt inpå natten
♥ letade jag efter ramar i alla husets hörn, och hittade ett par stycken riktigt finaNu ska jag iväg och träffa några av dem som fulländar mitt liv, ikväll ska vi tälta på en liten strand.

Hoppas er midsommar kvittrar och glittrar, vare sig ni firar den eller inte?

Det finns rum för tankar nu.

Idag har varit en fin dag. Jag har letat efter ekologiska tyger och funderat på screentryck. Läst lite Tove Jansson och fotograferat. Lisa och jag tog med oss hunden och gick ner till sjön, hoppade i kanoten och hunden badade. Vi plockade smultron, hunden åt mossa och en gång slutade vi paddla och flöt med strömmen. Har tänkt att honungsrosor är ett fint ord. (Och fina blommor, här:)
Igår kväll var också fin. Såhär skrev jag i en kommentar åt kall hud och spets, och det beskriver ganska väldigt bra vad jag tänkte:

"ibland blir jag så överväldigad av livet. vill memorera allt. ta kort på allt. rita allt. vara allt. vara överallt hela tiden och i just detta nu. vill göra allt så jävla värdefullt.

igår satt jag ute i vår trädgård, klockan var nog tjugutvå på ett ungefär. vår trädgård, den är som en egen värld som tillhör alla. omgiven av träd som vinden skakar om, rasslar och viskar i. man hör liksom inget annat och universum var så stort just då när jasminen eller kaprifolen eller något annat doftade och allt var så fint där jag satt i en filts beskydd mot den kalla vinden som ändå var sommar."

När allt gick sönder.

När jag var klar med den här bilden insåg jag att den påminner väldigt mycket om Mårran. Hur hon står utanför ett upplyst fönster men inte är välkommen. (Är jag förresten den enda som vill krama om Mårran, trots att jag kanske fryser till is då? Som tycker om Mårran, som tycker att hon bara är väldigt väldigt missförstådd?)

När pappa fick se den blev han direkt lite förälskad tror jag, därför kommer jag inte lägga upp den här i butiken. Dock har de senaste teckningarna kommit upp där nu.


[Nattetid. I ett oändligt universum. När allt gick sönder.]

Liv

Hejhejhej. Nu har jag fått sommarlov, spenderat en hel dag och flera timmar därtill med att rensa ut och städa hela vår lägenhet för att hyra ut den över sommaren, fikat med vänner och senare förflyttat oss till parken, lyssnat på bra musik och ätit äcklig mat. Livet är fint, trots maten och rensningen, och jag känner mig så himlahimla glad över att det är sommar med festival och rittid och träffa-vänner-tid.

Har ni inget att göra, eller annars också förresten, tycker jag ni ska kolla och lyssna på den här videon. Fin rakt igenom, men alldeles extra fantastisk, galen, fenomenal och himlabra är den efter ungefär sex minuter.Förresten, om ni tycker min webshop är fin eller bra får ni hemskt gärna gilla shopens facebook-sida så kanske den möjligen kan spridas till fler:


<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FHORN-shop%2F203770696332315&amp;width=292&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=false&amp;border_color&amp;stream=false&amp;header=true&amp;height=62" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:292px; height:62px;" allowTransparency="true"></iframe>

Hem

Jag får ungefär hela tiden idéer på saker jag ska ha i mitt framtida hus eller lägenhet eller stuga eller husvagn eller vad som nu kan tänkas bli mitt hem. Där jag får måla och göra om fritt. Jag borde alltid skriva ner alla idéer, för jag har nog glömt åtminstone hälften.

♥ gul ytterdörr
♥ udda porslin som jag har målat på
♥ massor av kökstillbehör i retrostil och fina plåtbrukar
♥ gulmålat trägolv
♥ ett golv täckt av hoplappade trasmattor i massor av färger
♥ snea köksluckor som man drar åt sidan, i mintgrönt helst
♥ en fulfin sjuttiotalstapet
♥ ett teakbord
♥ en ateljé som jag får har det hur stökigt jag vill i, så jag slipper plocka undan pennor och annat efter mig
♥ udda pinnstolar målade i roliga färger
♥ innerdörrar tapetserade i olika mönstrade tapeter eller målade i matt mintgrön, turkos eller gammelrosa
♥ väggar man får måla på när lusten faller på
♥ svartvita fotografier från mamma, loppisar och kanske från mig(bilderna är lånade och länkade)Igår och idag

Igår och idag har varit fina dagar (och nätter, kvällar, mornar). Fina vänner, second hand, filmkväll, nattbad, skratt, morgonbad, fika med vänner, vindruvsätande och fotograferande av systers finafina kollektion (jag ska visa den här så småningom). Maria Retro hade försommarrea - halva priset på allt och mitt hjärta tickade lika fort som på en mus samtidigt som jag dog varenda liten sekund vi var inne i affären (att så mycket fint kan vara samlad på så liten yta). Jag fick med mig det här hem, för sammanlagt nittio elektroniskt överförda silvermynt:En [oöppnad] förpackning med smörgåspapper. Mycket nödvändigt! Finaste kartongen och jag undrar från vilken tid den kommer.


Ett äppeltyg, som i verkligheten är mer orange-tonat, som kan bli gardiner till köket.Och en kokbok, som 1956 kostade 2 kronor och 50 öre.

Böljande mönsterDet är så mycket jag vill skriva men jag finner inte rätt tid. Snart väntar veckor, tusentals känns det som, av obefintlig tid och timmar timmar timmar som inte finns då jag kan göra ungefär precis exakt vad jag vill.

Visslaren

Det har varit en helg full av sol, kalas, havsbad, bus med barn, besök av bekanta, sparris, musik och havsljud, ritande, glassätande och funderande. Jag har börjat skriva dagbok. Och idag har jag gjort skolarbeten hela dagen, och kvällen avslutades med en promenad, glass på bryggan och solnedgång, mygg och kaninungar.

Jag har dessutom gjort en facebooksida för Hornshop, här. Om ni tycker om shopen får ni hemskt gärna trycka på gilla, så sprids shopen kanske till fler. Det skulle göra mig själaglad.
Imorgon skriver jag det sista provet för den här terminen. Det känns lite särskilt på nåt sätt. Hoppas fåglarna sjunger för er!


Allt ungefär

Min snälla bror hjälpte mig att få blogg.se att fungera. Nu stannar jag nog här ett tag framöver (även att jag har upptäckt många fördelar med wordpress), åtminstone tills jag har listat ut hur man kan få över alla gamla inlägg till den nya bloggen.

Och för er som missade programmet om Patti Smith som gick på SVT 1 igår; Dream of life. Tycker ni om Patti Smith är det ett måste. Det var smått genialiskt faktiskt. (ÅH)
(På Patti Smith respektive av Patti Smith)

Annars gör jag mest det här:
♥ drömmer. Både på dagen och på natten. På dagen är det solskensdrabbade framtidsdrömmar och på natten mardrömmar.
♥ är på ön
♥ äter ekologiska äpplen, bananer och kiwis i mängder. Det är nog ingen mer än jag som förstår var all frukt tar vägen.
♥ har långhelg
♥ ritar suddiga män i mönstrade kjolar
♥ lyssnar på hög hög musik
♥ går runt med svart filthatt med brett brätte
♥ vill så mycketFölj med fjärilar och fåglar som du ser

Alltså, åh. Vet ni vad? Jag har märkt att det bara är på min dator blogg.se inte fungerar. (Det är därför jag har varit borta, igen). Jag undrar vad det kan bero på. Och hur länge det varar. Och så funderar jag på om jag kanske ska byta till wordpress. Följer ni med isåfall? (hoppashoppashoppas) ♥

Tills dess blir nog uppdateringen lite sisådär, eftersom jag inte har några bilder att visa på den här datorn. Nu är det långhelg förresten. Sedan är det nästan sommarlov. Det blir bäst tror jag! Vad händer i era liv?

RSS 2.0