Oviktigt viktigt

Idag ska jag nog titta på färgkartor och köpa färg, kolla på second hand, kanske besöka ett hav med en vän och sedan vara oviktiga tillsammans hela kvällen och natten och morgonen därpå. Det blir nog fint tror jag.


I mitt tankesnurr pågår en himla massa otänkbara fast tänkbara (eftersom jag tänker det) och oviktiga fast viktiga (kanske viktiga i all sin oviktighet) saker. Jag tänker till exempel att jag vet inte ens vilka hälften av er som läser är. Kanske är det inte viktigt fast lite tråkigt för jag är övertygad om att ni är viktiga och fina och bra. Kan inte ni skriva till mig, ni som brukar titta in här, så jag vet hur ni är.

Ni kanske kan skriva vad som är vardagssocker för er? Vad gör er lyckliga och vad är oviktigt fast viktigt. Jag kan börja:

Jag blir lycklig av att elda majbrasa fast i juni, av att få visa mina teckningar för folk som säger att jag är duktig och menar det, av att skratta till långt in på natten med en syster innan hon är borta för sommaren, av sommarregn som öser ner utan hänsyn och klistrar hårtestar mot kindbenen, av smultron och Tove Jansson och filthattar, för trånga tält, majskolvar som visserligen rullar av grillen och att teckna så mycket att man glömmer bort att äta. Jag blir lycklig av katter och deras morrhår, och av ljusspel på väggar.


Kommentarer
Postat av: Candy

Ljusspel på väggar är underbart, ja! Och doften ute på sommaren, den av varmt trä och gräs. Min pojkvän, god mat, doften av nypoppade popcorn, varma cykelsadlar, min sockervaddsparfym, vackra foton, köpa nya klänningar, kaffedoft, första koppen kaffe på morgonen, vännerna, fota och sen koilla på mina foton. En hel del saker alltså. :)

2011-06-29 @ 10:18:29
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: Nicole

Halloj! Jadu, jag blir lycklig av att hitta på saker med min familj, läsa och vara ute i den fina solen som äntligen kikar ut och att få sitta och planera livet. Det är så underbart att göra om dagarna ! :)

2011-06-29 @ 11:29:20
URL: http://aelman.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag gillar när folk bloggar om vardagssocker, för då blir man lite gladare och tänker en stund att åh vad mycket fint det finns i livet. Som att äta frukost på en varm balkong med en storasyster, att en katt blir glad när den ser en och människor som skrattar och ler.

Fint!

2011-06-29 @ 12:48:32
URL: http://litesocker.blogg.se/
Postat av: wictoria

jag är nästan som lyckligast när jag får sy.kanske lite lyckligare när jag fotograferar ändå. klänningar, kragar, moln, valar, stjärnor, spets, second hand, ramar, parfymdosor och havet får mej att känna fjärilar i magen. att kunna ringa upp sin finaste vän och prata om det mesta likaså. jag blir glad av att se kreativa människor och deras verk, fina böcker och vackra ord. kanske lite så.

{du är väldigtväldigt fin. måste bara säga det.}

2011-06-29 @ 21:16:49
URL: http://thewhisperingwaves.blogspot.com/
Postat av: moa

Vardagssocker för mig är att skratta tills jag får ont i magen, att hitta ett fint plagg second-hand och känna att det är 110% perfekt och börja planera när och till vad jag ska använda plagget. Det är så härligt.

2011-06-30 @ 14:19:11
Postat av: Eszter

Thanks so much!! <3

2011-06-30 @ 18:48:36
URL: http://ohwhatawaster.blogspot.com/
Postat av: wictoria

tack fina du!

2011-06-30 @ 19:41:41
URL: http://thewhisperingwaves.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Jag gillar solsken och regn, blått hav och snö. Jag älskar clementiner i mängder, de första jordgubbarna och julmörker. Jag älskar filtar, ljus, musik och en fin bok, fallande löv i vackra färger och årets första knoppar. Jag älskar lyckliga barn-ansikten och gula klockor. Fina prickar och klara färger. Jag älskar att se och höra, att bara vara.(Du har världens finaste blogg och gör världens finaste saker. Jag har en fråga, som jag hoppas du kan svara på, helst i ett inlägg. Vilken färg använder du till att trycka på tygkassarna. Hur mycket kostar denna och var hittar man den, är den bra? ÅTERIGEN, världens FINASTE lilla värld här).

2011-07-02 @ 13:28:15
Postat av: Matilda Peace´h

Vardagssocker är för mig när jag sitter med min bästa vän vid havet och vågorna kluckar mot båtarna och vi erkänner för varandra att om jag var kille skulle jag absolut vilja vara tillsammans med dig. Eller när man efter ett löptur ställer sig framför spegeln och säger till sig själv att "jag är grym och snygg" och man menar och tror på det.

2011-07-05 @ 09:11:59
URL: http://matildalinneapdlv.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej! Å, va roligt att ha hittat hem till en kreatör! jag tycker ofta att bloggarna som tipsas om på blogg.se's framsida bara handlar om smink, kläder och shopping. Du känns som en frisk fläkt!Mitt vardagssocker är att ha tid. Att lyssna på musik, dricka te ur mina femtiotalskoppar och titta ut i fönstret. Springa runt och vara kreativ en hel dag; skriva långa texter, hitta på recept och ta roliga foton.

Och att cykla bland gamla vackra hus i stan på jobbet.Kram!/Malin

2011-07-05 @ 21:41:45
URL: http://malinsmonolog.blogg.se/
Postat av: Bodil

Jag blir lycklig av ugglor, gamla foton från 50-talet, feminism, underbara filmer, att ge folk komplimanger, presenter, cupcakes, tove janssons bilder och böcker, vackra klänningar, popluggar, färger, minigrisar, underbara människor, överraskningar, fika, rabarbersaft, flädersaft, kalas, böcker, hösten, grammofoner, rosetter samt en massa massa annat.Jag tycker att du är en otroligt fin person.

2011-07-11 @ 15:11:51
URL: http://farggladaflygsmurfen.devote.se
Postat av: Elina

Jag tror nog du vet att jag läser din blogg!Jag blir glad av spetsgardiner som kastar blommiga spetsskuggor över handfat, vida luftiga kjolar som vinden får fatt i så de ser alldeles poetiska ut, mormödrar som vågar sälja sina sommarhus och ge sig ut på storslagna resor runt om i världen för pengarna och när man ser en film man haft nerladdad (men inte velat se) i flera månader, och så är den så fantastisk att man man efteråt ligger på mage i sängen och skriver inspirationslistor och gör storslagna löften till sig själv (tex Gainsbourg-filmen som jag såg igår, sjukt bra!)

2011-07-11 @ 20:07:04
URL: http://elinani.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0