Varje moln är trasigt och du räknar allt sorgligt


Tantcykel


Jag har köpt en cykel. Min gamla blev stulen, och den nya ser ut på ett ungefär såhär.

Fast den är egentligen inte ny, det är en gammal rustik tantcykel i fin modell.

Och så är den inte så färgglad. Men man kan ju alltid dagdrömma lite.

Dessutom har den inget stort men snällt monster över som vill äta upp den. Inget monster alls faktiskt. (Tro det eller ej)

Gul sammet

I helgen har jag, förutom att jag har ätit hembakta semlor och våfflor för att ta igen missade högtidsdagar på en och samma gång, fått fräknar på näsan (hej vår!) och köpt en lampskärm för en tia:

(just nu är jag lite kär i ungefär allt som är lejongult.)

Spöken mörker och regnbågshår, ensamfamnNu finns den här teckningen på Hornshop. Även dessa går att köpa där:Förresten, nu har jag lagt till en bloglovin'-knapp på shopen. Om du scrollar ned på första sidan hittar du den. Där kan du börja följa shopen, så får du alltid reda på när det kommer upp något nytt där!


Och teaterveckan gick fint, det var roligt till och med. Mycket väntan och förväntan och trötthet, men roligt. Den här veckan ska jag försöka skriva till er som vanligt, även om vi har en del skolarbete. (Det är svårt att hålla sig ifrån er.)


Teater

Går man första året på estetiska programmet med inriktning bild och form inkluderas en hel del sammarbete med dans- och teaterinriktningarna. I den här veckan ska vi sätta upp en föreställning som vi jobbat med under våren. På onsdag och torsdag kommer jag stå på scen inför en massa människor. Jag, som är van att sitta med en penna i hand. Nu ska jag spela teater. [Läskigt, ville jag ungefär komma fram till.]


The caged bluebird


Here are lions


The cats pajamas

Hur som helst kommer det här innebära en vecka av övande övande och övande, och lite sena kvällar. Jag tänkte såhär, att jag tar en paus från bloggen den här veckan. Se det som en semester. Får jag tid och ork och lust och inspiration nog att skriva kanske jag gör det, men vi räknar med att ses till nästa vecka om inte annat.

Ha ett fint liv så länge. Och skriv mer än gärna söta ord som piggar upp mellan trötthet och nervositet. ♥

Sol, ritvärldar, träddrömmar och film

Nu är jag i staden och har tillgång till scanner. Jag har äntligen kommit för mig att ta fram ritblocket och kommit in i den saknade ritvärlden. Här är en herre med hängkinder, tjusig frisyr, färgglada örhängen och trianglar.


Och i helgen har jag
♥ Suttit på en trappa som torkat i solen. Det kom snö på fredagen, men den blev snabbt rädd för de sju plusgraderna.
♥ Gjort storslagna planer som gått i stöpet men var fina att tänka ändå.
♥ Haft lust att sitta högt upp i ekens krona och rita och fika och fundera filosofera.
♥ Bakat chokladbollar som jag åt upp nästan allihopa på den soliga trappan medan jag ritade spöken och mörker och regnbågshår.
♥ Suttit hopträngd i en bil där solen lyser in och lyssnat på finfinfin musik.
♥ Sett på filmer i massor och nästan somnat och spelat kort och sovit på tvären i en trång säng. Ätit avokadomackor till frukost.

En fin helg har det varit, och nu ska jag vandra in till centrum för att träffa en vän.

Hjälp att hjälpa

Ingen har väl missat vad som pågår i Japan i detta nu. Ingen har väl kunnat vända ryggen till, eller blunda för det. Jag tycker vi alla ska göra vad vi kan för att hjälpa till. Detta kan vara genom volontärsarbete, men också genom pengagåvor.

Många säger att de inte har råd. Nu ska inte jag komma och vifta på pekfingret och säga, att det har ni visst det, men jag ber er fundera. Finns det något ni skulle kunna undvara den här månaden? Om det gäller att hjälpa, med liv på spel. Hoppa över att köpa den där tröjan (du är fin ändå). Se på film hemma istället för att betala en hundring för bio. Fundera.

Vad kan du hoppa över? För att hjälpa till att hjälpa. För att hjälpa till att rädda liv.
Det har varit flera stycken som sagt att de är sugna på att beställa från shopen. Men att pengarna kanske inte räcker just för tillfället, eller att ni vill fundera ett tag. Jag ville mest säga att just nu är en jättebra tid att passa på. Om ni ändå tänkt klicka hem nåt.
Nu skänker jag nämligen 20 kronor för varje beställning jag får in. Pengarna går till Röda Korsets hjälparbete, läs mer om det här.

Om jag fått in några beställningar när kampanjen tagit slut, kommer jag skänka den insamlade summan plus lägga till ett eget bidrag.


Klicka här så hittar du till shopen där du kan hjälpa mig att hjälpa.
Här kan du skänka till Röda Korsets hjälparbete.


Om ett knippe böcker


De här böckerna står i min hylla. Fina är de. Speciellt fin tycker jag Kulturen 1970 är. Och vill ni läsa något vist och bra och nyttigt och inspirerande så är Grön design typ bäst. Jag skrev om den för mycket jättelänge sedan, här.

En kvällsteckning. Hälsning inkluderad.
(Fast först lite vår)

Tummis på det?

För fyrtio riksdaler

Helgen har hittils bestått mest av loppis, kortspel, god mat och kvällspromenader, dingla med benen från hamnen och kolla på en stad i ljus från ett hustak. [Värre kan man ju ha det.]

På vår lilla loppis- och second handaffärsrunda hittade jag precis det här:


En alldeles lagom nött plåtburk för kaffe blev min för en tia. För min del ska den dock användas till annat.


Och en plånbok för en femma. Med fin portmonnä-knäppning och bra fickor (en ovanlig kombination).


En bok med titeln Spela för mig, Zorba köpte jag, men mest för det fina omslagets skull. (Jag har börjat bygga upp en samling med böcker av det slaget). Men kanske slår jag upp den en dag och läser ett par rader, kanske gömmer sig världens äventyr däri. En tia kostade även denna.


Ett armbandsur för tio riksdaler. Kanske får den ett nytt band en dag.


Och så, självklart, var jag ju tvungen att köpa en liten tändsticksask med guldiga stickor. Golden cameos. Med plån på undersidan. För en femma. Självklart.

Appropå allt möjligt men mest ingenting

Det har varit mycket och fullt. Jag vet inte riktigt med vad, men kanske lite med teater, fika och skolarbete. Och imorgon ska jag sova hos en vän.

(sånt är alltid fint.)


Appropå just ingenting:

♥ vill jag ha de här muggarna mer än jättemycket.


♥ blir jag toksugen på att tatuera mig när jag tittar på den här sidan. I timtal tittar jag och tänker att renhorn vore fint.

♥ gör stjärnhimlar och mustascher och renhorn och ljus mellan persienner vardagen lite extra fin.

När någon skriver fint och gör mig glad

♥ När Elina beställer ett halsband från shopen och skriver såhär tokfint om det.
♥ När Jessica listar mig som en av sina favoriter och skriver så man blir varm i maggropen.
♥ När Dorte vill göra en intervju med just mig och skriver det såhär bra.
♥ Och när ni skriver kommentarer som gör mig glad och varm och pirrig.(Annat som gör mig glad är att det har varit soligt och nästan-vår i flera dagar i sträck. Det sägs att det blir snö inatt, men det vill jag inte riktigt tro på.)

I en färgälskares garderob

På ett ungefär såhär kan det se ut i en färgälskares garderob.Lite extra glad blir jag av att det allra mesta är second hand.

(I helgen ska jag: (ett) umgås med fina människor, (två) skriva mer här och (tre) svara på alla era braiga kommentarer.)

Lite vårpepp från mig till er

Idag

♥ Luktar det vår

♥ Har jag blå naglar.♥ Är hela familjen ute och pysslar med sitt i en trädgård med smältande snö

♥ Gör syster och jag varm choklad och brer mackor. Tar med det och sätter oss på en gräsplätt på en äng under ett träd och mest pratar, kollar på en blå himmel och ser fram emot en vår och en sommar och massor av kul fint bra. Ligger i gräset och överanvänder ordet åh.

♥ Hittar jag mammas gamla kofta som var alldeles bortglömd men på tok för fin för att vara det. Så jag gör den o-glömd och får den.♥ Sitter jag på verandans trappa med en hund sittandes bredvid. Värmer händerna, som inte är jättekalla eftersom det är femplus, i hundens svarta, solvarma päls.

♥ Finns det massor av gula blommor i trädgården vid husgaveln.♥ Luktar jag på våren och hoppas.


Renar och annat

Jag ville bara säga det, att jag har lagt upp några teckningar i shopen. Ta en kik.

Det var väl det jag ville säga på ett ungefär.

Identitet(jag blir glad av er)

Okänd.


Jag hade tänkt rita en hund, bakifrån. En liten kompakt rund-om-magen-hund. Snart insåg jag att det inte såg ut som en hund. Alls. En lite mer fladdermusliknande varelse började växa fram. Sen blev det mer en råtta. En bisamråtta, kanske. Nu vet jag inte. Alls.

Så jag tänkte, kan inte ni hitta på? Vad är det här för individ? Vad tycker han/hon om att göra, vad heter den och tycker den kanske om att dricka te, gömma sig bakom gardiner och titta på stjärnhimlar? Hitta på, och skriv! Tack.

RSS 2.0