Second hand i min stad.

Fick en fråga om vilka andra hands-affärer jag tycker om i min stad, Kalmar. Eftersom jag fått frågan förut och då bara svarade i en kommentar, tänkte jag att jag nu kan göra ett litet inlägg om det. (Kanske inte så värst intressant för o-kalmarbor, men antingen kan ni ju helt strunta i det eller spara och kolla på om ni skulle få för er att åka hit. Hur som.)


Min favoritbutik ligger nära där jag bor, vid Södercentrum. Human Bridge heter den. Där kan jag kika in varje gång jag går och handlar. Där har jag hittat bland annat min skogsgröna kofta och blå/röd-randiga mössa, samt mitt fina soffbord och mattan därunder.

En annan favorit är Stadsmissionen som ligger vid Berga ungefär. De har en himla massa saker och man hittar något för det mesta. Till exempel gula köksvågar eller lampskärmar.


Maria Retro som ligger på Esplanaden är väldigt litet och ganska dyrt, men ungefär allt är fint. Där har jag köpt smörgåspapper till exempel:Erikshjälpen som ligger inne i stan är inte min personliga favorit, men kollar man ordentligt brukar man kunna hitta något. Till exempel den här tjocktröjan:Röda Korset kommer jag inte till särskilt ofta, men de är också värda en titt.

Tack för mig, hej.

Kommentarer
Postat av: Emil

Åh, Kalmar! Flyttade ifrån stan i somras efter tre års studier, bodde faktiskt ett stenkast från Maria Retro. Besökte dock bara Erikshjälpen och någon ganska dyr second hand-butik i centrum under min tid i Kalmar, borde varit bättre på att undersöka utbudet. Visste inte ens att Stadsmissionen i Berga fanns, illa nog.

2011-11-14 @ 20:56:24
URL: http://ryktenomflykten.tumblr.com/
Postat av: Katarina

Åh den där vågen var underbar! Synd att det ligger så långt bort. Borde iof kunna hitta fina saker här med, men jag kommer mig inte för att leta.

Härlig inspiration!

2011-11-14 @ 21:15:08
URL: http://brakatarina.se
Postat av: Emma Katarina Maria

Tack för din fina kommentar också!

2011-11-14 @ 21:28:02
URL: http://emmakatarinamaria.blogg.se/
Postat av: monkinodraw

men hallå du är bäst som säger så fint!!! tack söta du!

2011-11-14 @ 21:39:31
URL: http://monkinodraw.blogspot.com
Postat av: Ronette

men! kalmar! då är vi ju nästan från samma ställe

2011-11-14 @ 23:26:58
URL: http://thispastweek.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

ååh! har aldrig kikat på din blogg innan, men den var väldigt fin. Second hand är ju helt fantastiskt.

2011-11-15 @ 15:34:05
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Fröken Fabrik

Hehej, tack för svaret angående secondhandaffärerna. Fast nu blev jag lite virrig, då den som är i stan har en stor skylt där det står 'human bridge' över ingången, trots att det enligt dig (och enligt mindre skyltar inne i butiken)är erikshjälpen. Jag tror jag har rört ihop att lite.

2011-11-15 @ 19:10:03
URL: http://bokstavsfabriken.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0