Era frågor och mina svar

Hur länge har du ritat/målat och så? I livet alltså. Du är ju så fantastiskt duktig.
Plus att jag undrar vad du gör på fritiden när du inte ritar & målar?

Jag tror att jag har ritat och målat mer eller mindre hela livet, fast när jag var yngre var det nog inte i större utsträckning än i princip alla barn gör. Kanske insåg jag att jag tyckte om att rita väldigt mycket när jag var runt tio-tolv och slutade rita av bilder när jag var kanske femton. (Och tacktacktack för att du är så snäll!)

På fritiden brukar jag fika med vänner, läsa, second hand-shoppa och någon gång ibland (fast alldeles för sällan) gör jag smycken eller andra saker. Annars sitter jag nersjunken i soffan och ser på tv-serier som egentligen inte är särskilt bra, hänger om tavlorna på min vägg eller sitter kvar i skolan och jobbar med lera eller målar i vår arbetsbok. Äter apelsiner och lagar mindre komplicerad middag än vad jag har tid till.

 

Vart i landet bor du?

Ganska långt i söder, i Kalmar för att vara mer exakt.

 

Vilken färg har du på dina strumpor?

De jag har just nu är rosa- och grårandiga. Väldigt fula i min mening.

Favoritfärg?

Oj, vad svårt. Men jag tror att det är lejongul eller skogsgrön.


Nämn några favoritband/artister/musiker?

Tänker ungefär The Knife, Kent, Emil Jensen, Tom Waits, Säkert!, PJ Harvey, Bon Iver (nu har jag säkert glömt de allra käraste). Just nu lyssnar jag också mycket på Familjen, Timbuktu, Gaby and the Guns och Nina Simone.

(the knife)

Vilken skola går du på? (Jag skulle gissa på Jenny, men det kanske finns någon friskola med bildinriktning?)

Jenny Nyström är precis rätt!

Nämn en/flera förebilder för dig?

Mamma för att hon är fri och den mest sympatiska människa jag vet och pappa för att han är trygg i sig själv och livet och dessutom klokast i världen. Annars är det människor som står upp när alla andra sitter, som vågar bryta normer för att stå upp för det de tycker är rätt och som kan offra allt i kamp för ett helt folk.

(och konstnärer som inspirerar är till exempel Frida Kahlo, Nathalie Ruejas och Outi Hieskanen som är en finländsk konstnärinna som mamma träffat nån gång och som vi har en bok av full av vargar, människor och björnpojkar)

(mitt porträtt av far och mor)

Vilket är ditt absoluta favoritplagg?

Just nu och kanske för lång tid framåt min tjocka mönstrade tröja. Och mina ljusblåa lite lössittande högmidjade jeans som jag vill gå runt i varenda dag.


Var köper du alla färger och pennor som du måla med? (:

Mina tunna svarta tuschpennor köper jag på bokaffären i stan, flytande tusch har jag beställt från IB Wahlströms hemsida, akvareller och akryl har jag fått i presenter och promarkers har jag både beställt från artistica.nu och köpt på en konstnärshandel i Kalmar.

Vilket djur hade du helst varit?

Antagligen något väldigt okänt djur som lever ett väldigt roligt och spännande liv, som man knappast har sett ens på något naturprogram på TV, men av de jag känner till skulle jag nog vara en korsning mellan en fågel med breda trygga vingar och en fisk eftersom jag alltid velat kunna andas under vattnet utan fängslande syrestuber eller snorklar.

(bild)

Hej fina Anna! jag undrar vilken din bästa bok är?

När jag ska berätta vilken bok/film/musik jag tycker om brukar jag alltid glömma bort allt det bästa just då och så kommer jag på det ett ögonblick senare när det är för sent. Men den bästa boken som jag kommer på just nu är nog Bildhuggarens dotter eller Den ärliga bedragaren av Tove Jansson eller kanske Boktjuven av Markus Zusak.


Kommentarer
Postat av: /agnes

du är en så intressant människa.

2011-11-29 @ 20:46:18
URL: http://dinosaurie.webblogg.se/
Postat av: hejregina

fint porträtt av mor och far

2011-12-01 @ 17:36:32
URL: http://hejregina.blogspot.com
Postat av: oprofessionell

Det är intressant att jag altid tänker på Frida Kahlo när jag ser dina akvareller (som du tydligen hämtar insperation ifrån).Och att "Bildhuggarens dotter" är min absoluta favoritbok.

2011-12-08 @ 19:26:12
URL: http://forossoprofessionella.blogg.se/
Postat av: jempa

åhå du är så duktig!

2011-12-14 @ 11:26:21
URL: http://jenizupan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0