Inköp i andra hand

I förrgår gjorde jag tre väldigt fina fynd på second hand-affären som ligger bredvid matbutiken. Ett par jeans som var de jeans jag drömt om. Hög midja, vacker blå färg, sliten skinnlapp och lagom lössittande. Dessutom köpte jag ett soffbord och en matta med fint mönster:Bordet är enkelt och mattan mönstrad. Går fint ihop. (140 kronor ihopplussat)


Omfamningar

Kramar, mönster, kragar och en bokmärkeskatt i famnen:{Att önska att man påverkade på något sätt. Att det man gjorde betydde något för någon. Patti Smith sa det så bra en gång. "I wanted to be an artist, but I wanted my work to matter."}

Rand

Jag köpte ett tyg på loppis och klädde om en pall som jag haft stående

Den är randig i orange och rosa och passar ypperligt att lägga gröna klänningar med prickar på.


Sammanflätade fingrar [du är värd mer än allt fåglarna har samlat]

mönster gul skugga

Från hårgardin till sammanflätade fingrar medan kvällen blev natt och det var skola dagen efter. {och allt kommer till den som vågar vara rädd / kent}.

Hårgardin

På bilden har vi temat naturen som formgivare och jag ritar en regnbågsfärgad kotte. Har äntligen satt upp min gula lampskärm och tycker det är fint med höst. Ritar en hårgardin:


Födelsedag

Hej från ett tag. Igår fyllde Ellen år, världens finaste (grattis igen ♥). Vi ordnade ett överraskningskalas med hjärtballonger, musik på vinyl, tårta med sex olika lager och dans på balkongen.Musik och musik.


Jag tycker det är fint

♥ att någon har tagit sig tid att sticka eller virka en halsduk till ett träd:♥ att det är höst och att det liksom känns i luften (och att ha tjock-strumpbyxor):♥ att vi hittills samlat ihop 1440 svenska riksdaler till Röda Korsets hjälparbete mot torkan i Afrika, och att det fortfarande finns chans att hjälpa till.

Materia med inneboende minnenVäggen rakt fram i min hall har länge stått tom. Nu har jag äntligen kommit på hur den ska användas. Hittills sitter där en affisch från Emmabodafestivalen, två fotografier och visitkort från små affärer jag tyckte om som låg i städer jag tyckte om och två fotografier som min mor har tagit. Allt materia fullt med inneboende minnen.Jag tänker att den här väggen ska fyllas på allt eftersom. Fyllas på med minnen. Jag tänker, att det kan vara ett fint välkomnande när man stiger innanför dörren.


Att gå skilda vägar tillsammans


Att hålla på avstånd

Hej, det här är René. När hen sitter på sängkanten om kvällen och tittar på sin skugga, som projekteras på den mönstrade tapeten av gatlyktan i bakgrunden, ser hen stora horn med många taggar på sitt huvud. René har inga horn med hen tycker det känns säkrast att ha dem där, så för René finns dem. {Vi är rädda för varandra.}


De som är på riktigtNi vet, de som är helt och hållet levande. De som vågar och de som är öppna. Ni vet, de som vågar sträcka på ryggen, de som hjälper och de som vågar se det hemska som så många blundar för. Ni vet. De som ser ljus i ett stort himla mörker.

Jorden runt i motvindIdag var klassen och jag och jag och klassen och brände raku-lera som vi hade formaterat. Det blev fin keramik vackra färger.Nu faller gula löv på allévägen in till stan, fast män i orangea västar blåser bort dem med maskiner och asfalten är grå. (Hej höst♥)Du ser rakt in i kameran
man får backa från bilden för att möta din blick
som om du, visste vem jag är
och skulle stå här efter hundra år och se
{Jorden runt i motvind - Emil Jensen}(Jag önskar att jag hade mer tid till att titta på era bloggar och säga hej tillbaka för ni är alltid så fina. )

Tendenser

Jag börjar ana en tendens vad gäller mina klädköp:

gula och orange kläder

(Allt utom strumpbyxorna är second hand).{Precis bredvid affären jag brukar handla mat i ligger en second hand-affär. Där brukar man kunna hitta mycket fint. Idag köpte jag en röd a-linjeformat klänning som jag tänker kan vara fin till gula strumpbyxor, en blå- och vitrandig skjorta utan ärmar som jag kan ha till gula byxor och en lila sammetsfluga, en gul tesil och tre ramar som jag ska sätta fotografier i. Allt för hundrafyrtio kronor.}


Stå längst fram på säkert! och se Göteborg om natten

åka tåg

Festivalen och tiden i Göteborg var ungefär såhär:

♥ Åka tåg och se träd i tusental åka förbi utan att man hinner säga hej
♥ Gå på gator fulla av second hand-butiker och antikaffärer och caféer
♥ Bo i en liten liten lägenhet i en källare
♥ Köpa färgglada kläder på second hand
♥ Gå två under ett rött paraply och springa in på ett mysigt fikaställe för att precis hinna undan ett regn och en hagelskur
♥ Äta nudlar på natten
♥ Stå längs fram på Säkert! och Thåström (magik)
♥ Och se andra fina musiker, som Edward sharpe and the magnetic zeros, Jenny Wilson och Noah and the whale med flera och så vidare
♥ Få hosta
♥ Köpa kex och brie-ost, vindruvor, nötter och cider, klättra upp på ett berg och se ut över Göteborg under tystnad medan solen släcktes och lamporna tändes och båtar åkte in och ut ur hamnen

Göteborg om natten från ett berg

Och mamma hon visste mitt namn, mamma hon viska mitt namn

Tisdagen den trettionde augusti var min mammas födelsedag. Någon gång sa mamma, att skulle du inte kunna rita ett porträtt av mig och pappa. Hon fick det i present. De sitter ihop.

mönster akvarell flytande tusch

mönster akvarell flytande tusch

Stigen

Jag är
glad.

Det är jag. Himla stjärnglad. Stjärnglad över hur mycket mitt tecknande har förändrats och förbättrats.

Sandra
För ganska exakt två år sedan ritade jag halvdåligt tecknade blyertsteckningar, den här föreställande Elinkan. Jag blev skräckslagen över tanken att rita utan att rita av eller skissa först (därmed inte sagt att det skulle vara dåligt att göra, bara långt ifrån det jag gör nu.)


Strax därefter började jag använda tusch och gjorde mest enkla linjeteckningar på ganska likartade motiv.


För ungefär ett år sedan upptäckte jag promarkers och började experimentera mer själv, men det var fortfarande inte någon stor variation i motiven.

svartvitt tusch teckning
Jag började rita med svartvit tusch och älskade det. Började rita olika saker, göra mönster och blev av med mitt behov av att rita av.


Fortsatte i samma anda fast började exprimentera med kontrasten svartvitt-färg.

Och nu... det här:
Det gör mig glad att tänka på att än är jag blott sexton år och tio månader och har ett nästan helt långt liv på mig att utvecklas. Det gör mig glad att tänka på att hittills är hela den utveckling jag gått igenom något som jag genomgått själv, genom att teckna teckna teckna, slänga slänga slänga {bli frustrerad, oinspirerad, inspirerad igen}. Tänka att jag kommer lära mig så himla mycket när vi nu börjar ha bild i skolan. Och trots att jag så ofta kan känna mig otillräckling, medelmåttig och otillräcklig igen så kan jag ändå säga att jag har nått en bit på vägen. Och jag är nöjd. (Det är skönt att säga det, försök.)

Pärlor

Halsband:Svart fuskskinn med band och påsydda pärlor. Ganska enkelt att göra faktiskt (klipp ut trianglar som sitter ihop med en halvcentimeters överkant, en rad med fyra stora och en med tre lite mindre, vik band över, sy fast, sy på pärlor och fäst kedja. Ungefär så gjorde jag.)

{Kvällspromenad, Edward Sharpe, rita lite grann. Sätta upp fotografier på väggen.}

RSS 2.0