Det som gör en hel eller helare (heligare)

{Anteckningar 23-01-12}

Och snön har yrt, jag har sett på fem filmer med en vän, pratat 90-talsnostalgi och sovit över. (En bästa vän tre dagar i rad gör mig glad). En annan vän fyllde arton (grattis igen) och helgen har varit ganska bäst. Måndagkväll och jag drack te med tre vänner runt ett köksbord.

{Anteckningar 29-01-12}

Vi firade artonåringen och bakade en hög tårta som lutade, spelade ritspel och skrattade. Lyssnade på fin musik och låg tätt intill en vän, mådde bra. Så åkte vi till en vän och spelade kort och åt popcorn, gjorde snöänglar klockan fem på morgonen och disskuterade jämställdhet. Gick och lyssnade på en kastlös man från Indien som cyklade därifrån till Sverige för att han blev kär.


(De senaste veckorna har jag träffat människor jag tycker mycket om och mått bra. Har liksom inte haft mycket egentid men det är fint ändå.)

Och musik:/spotify/grooveshark//spotify/grooveshark/(själva låten börjar 00:55)
/spotify/grooveshark/


{Världen är en paradox}

/För vi är små i världen men vår kropp är ett eget universum och vi vet allt fast ändå ingenting och det är farligt att veta för lite/

Har en massa skolarbeten och tiden försvinner bort nånstans men jag har iallafall köpt världens bästa skor på Human Bridge för sjuttionio kronor.

(Däremellan har jag även hunnit fika med massor av människor; vi klämde in oss fjorton stycken runt ett cafébord, och haft Game of thrones-maraton med vänner).


Och vi skyddar varandra

Jag köpte en ganska episk tröja på Röda Korset. Den kostade trettio kronor och jag vill bo i den. Och så hittade jag en grön lite lurvig basker för en tia, den är bra.
Samma himmel över kylan

Jag har ändrat om i mitt vardagsrum/gästsängs-rum/ateljé.

I. Jag har möblerat om, hängt om på väggar och satt upp ljusslinga.II. Jag har flyttat in ett bord för att bara rita och måla vid. Och en röd trälåda och mappar till mina bilder.Har till och med ett staffli och en gammal mjölklåda till tapetrullar och sprayfärger. (Tapetrullarna fick jag när jag gick till en färgaffär och frågade om de hade några spillbitar. Jag tänkte mig lite små skräpbitar som man kanske kunde få ut nåt av. Jag fick följa med in på lagret och välja bland en massa rullar som hade gått ur sortimentet. De får du, sa han när jag frågade vad han vill ha dem. Glad)
Det var växlande stjärnklarhetLittle lights

{Min första målning med sprayfärg, den ljusa hud-grunden och den petrolblå bakgrunden är sprayade, och med måtten femtioxsjuttio}

Och så åkte vi med bilen när solen ännu inte hade gått upp, en dryg timme av halvslummer och fylldes av musiken som vi spelade, träffades av en låttext och fullmånen skiftade vackert i färger och molnslingor på en djupblå himmel och jag tänkte på personer jag tycker om.


The history books forgot about us, and the bible didn't mention us

.


Gjorde ett litet linoleumtryck, mest som test. (Älskar mina sista lovdagar, försvinner i Hogwarts värld, har målat min första 50x70-målning, äter apelsiner och rostade mackor hela tiden och imorgon åker jag tillbaka till staden)

She's the moon

En mäktig kvinna med guldig månskära över kinden, hon som vill och hon som ställer sig upp.

(Och ute river stormen)

Förra veckan beställde jag hem lite nya målarsaker och nu har det kommit, lycka. Köpte tio stycken akrylpapper som är femtio gånger sjuttio centimeter. Två Posca-pennor, en vit och en svart, som täcker på allt och är jättebra. Och sex stycken burkar med sprayfärg (svart, hudfärg x2, silver, topaz, samt mörk petrolblå).
Fick dessutom mammas tillstånd att fritt rota i hennes ateljé och se om jag ville ha något där och hittade en fin gammal cigarrask att ha pennor i.Massor av ark med bladguld och tillhörande "lim".Papper i olika färger och texturer.Och en fin väska/låda med akvareller och penslar.

När jag kommer tillbaka till min lägenhet efter lovet ska jag ställa fram ett stort bord som bara är för målerier, och ett staffli som jag fått av mamma. Det börjar bli lite opraktiskt att sitta i sängen och måla, med akrylfärger och stora papper. Lite för otympligt och lite för många färgfläckar på påslakanen. 

Nu ska jag dricka te och läsa Harry Potter hela kvällen, fattar inte varför jag väntat så länge med att läsa den serien. Imorgon ska jag testa att spraya och så ska jag visa en målning som jag lagt in bladguld i. Hoppas era liv är bra.

Musik

Såg på flera bloggar att de hade gjort spellistor för vad de lyssnat på under 2011. Tyckte det verkade trevligt och gjorde likadant. Och har väl glömt hälften men. Blir alldeles glad av att lyssna på den för att den är så bra (tycker jag såklart).

(<-länk länk länk){Låtar jag har dansat och sjungit till, vaggats till sömn av, spelat slut på spotify, lyssnat till på festival, varit förstummad över och mått bra av.}

2012

Nu är jag hemma efter tre dagar bland annat innehållandes Game of thrones-maraton till fem på morgonen, äta frukost när solen är på väg ner, frosttäckt mark och gå över köldhårda åkrar på nyårskvällen, träffa nya människor, dricka te i mängder och vara trött men ändå mest ha det bra. Nu är tjuguhundratolv här, välkommen osv. Dansar in det med ny musik.

(Hoppas er nyårsafton var bäst)Inledde året med ny frisyr. Fast egentligen var det mest en tillfällighet att det blev just vid årsskiftet, men en fördel är att man kan vara vitsig och säga "gott nytt hår" som om man var en äkta göteborgare.


{För mig betyder nog inte ett nytt år så mycket, mer än att man ska komma ihåg att skriva rätt siffra när man daterar bilder och texter. Första januari tjuguhundratolv var ju likadan som sista december tjuguhundraelva (om än lite tröttare). Men jag antar att det är en slags symbolisk nystart för många, tid för att summera och värdera. Tänker att jag kanske borde göra det. Men så har det ju hänt så mycket. Tänker att man kan nöja sig med att säga att sammanlagt kanske det var mitt livs bästa år.}

Om ni vill får ni dela med er av fina eller betydelsefulla berättelser/meningar från 2011. Det är mysigt att läsa.

RSS 2.0