Elva frågor till

Minns ni att jag för ett litet tag fick 11 frågor att svara på. Nu har fina Agnes ställt 11 till. Och eftersom jag kom på att jag helt glömt bort att en medföljande regel till de här frågorna var att ställa 11 nya frågor till nya personer och jag inte gjorde det efter de 11 första, tar jag och ställer dem här istället. Så, 11 svar och 11 nya frågor:

Välj en av dina favoritartister som yngre och berätta om denna.

Min musiksmak har förändrats ganska totalt sedan jag gick på mellanstadiet, men två artister som jag gillade redan då och fortfarande gillar är The Knife och Kent. The Knife var under kanske fyran-femman-sexan ett favoritband, fast lite i smyg för det var inte riktigt den musiken som mina klasskamrater lyssnade på. Hemma hade jag deras album Silent Shout på bränd cd-skiva som jag älskade. Ett exempel på lite sämre musiksmak var att jag vid sju års ålder älskade Sarek som var med i melodifestivalen och sjöng Genom eld och vatten. Ni vet dem i dem coola djurmönstrade klänningarna?

 

Finaste kärlekshistorien du har varit med om/hört om?

I vintras var jag på en föreläsning av en indier som i sitt hemland hade träffat en kvinna från Borås och blivit kär och när hon åkt tillbaka saknade han henne så mycket att han cyklade till Göteborg för att hitta henne. Fem månader tog det. Själva historien känns väl lite små-cheesy och lite för filmisk men det finns flera faktorer som gör historien så fin. (1) Mannen var kastlös i den hinduistiska tron och kvinnan var adelskvinna i Sverige. Det borde vara en självklarhet att kunna bli kär över klassgränser men tyvärr är det allt för ofta hinder sätts upp för detta (då framförallt i länder med mer markanta klasskillnader än här). (2) Det faktum att man kan älska någon så mycket att man bokstavligt talat skulle kunna cykla miljontals mil för att få vara med den gör mig varm och trygg.

 

Vad har du för relation till dina föräldrar?

Den är fin. Vi pratar inte om allt, men jag vet att de finns där att prata med om vad som helst om jag vill. De stöttar mig och hjälper mig att utvecklas men ger mig aldrig prestationsångest.

 

Vad är det finaste du vet?

När personer ärligt och rent älskar något, vad som helst. Och att se hur människor med åldern oftast blir tryggare och tryggare i sig själva.

 

Vad vill du just nu göra mest av allt innan du dör?

Rädda världen. Eller, om jag ska vara en aning mer realistisk; inspirera folk att rädda världen i mitt ställe. Sedan lägga mig till rätta och titta på en molnfri stjärnhimmel medan jag liksom… dör.

 

Beskriv en av dina närmsta vänner.

(Det är svårt att välja vem av flera närmsta vänner, men jag hoppas ni andra som vet vilka ni är inte känner er borträknade). Men ja. Vanni är ärlig och rak, stark som bara den och står på sig i lägen där jag inte vet om jag själv skulle kunna göra det. Hon är som ett retsamt syskon men mest är hon trygg och ger varma kramar.

 

Vem/vad inspirerar dig?

Min mamma för att hon verkligen satsat på att få ha sitt måleri som huvudsyssla även om det inte alltid gett jättemycket pengar, för att hon är godheten själv och för att hon har upptäckt så mycket av världen. Min pappa för att han är stark och klok och kämpar för den politik han tror på, för att han lever som han lär och för att även han har upptäckt så mycket av världen. Min syster för att hon är så ärlig och för att hon utvecklas i samma riktningar som jag också hoppas på att utvecklas i. Frida Kahlo för att hennes självporträtt slår så hårt att det gör ont i en, för att hon kunde samla så mycket känslor i en enda målning och för att hennes klädstil var otrolig. Liv Strömqvist för att hon ser sanningen i samhället och systemen.

 

Var smiter du iväg när du vill vara ensam?

När jag befinner mig i staden, där jag bor i min lägenhet, smiter jag till havet. Helst ska det blåsa och så sitter jag bara där och låter tankarna vandra med vågorna. När jag är på ön, hos mina föräldrar, tar jag roddbåten och ror ut och låter båten driva.

 

Vilket är ditt finaste barndomsminne?

Svårt, så himla svårt. Några av de största glädjestunderna var väl de gångerna när farmor skulle komma från Stockholm och hälsa på och vi städade förväntansfullt undan ute i huset på gården där hon brukade bo och sprang och plockade blommor och ställde på bordet där. Och när hon kom fick man en kram som man drunknade i och pussla världskarte-pussel och lära sig olika blomsorter.

 

Hur mår du?

Jag mår ganska bra. Är stressad men glad. Min sommar lär bli fantastisk.

 

Vad spenderar du mest pengar på en vanlig månad?

Eftersom jag bor ensam går väl mycket åt till mat, men annars är det nog second hand-kläder. Under vintrarna när man inte kan sitta ute och inte har någon annanstans att gå än till Kulzenska caféet går nog en del åt till otaliga koppar te eller kaffe där.11 nya frågor:
1. Hur var du som person för fem år sedan?
2. Hur tror du att du kommer att ha utvecklats som person om tio år?
3. Vilket är ditt favoritord i dess betydelse och varför?
4. Vilket ord låter finast?
5. Vad engagerar dig?
6. Om du fick välja att leva i ett valfritt årtionde innan 1970 eller leva i framtiden som du inte vet hur den ser ut, vilket väljer du?
7. Tycker du mest om morgonen eller sen kväll/natt och varför tycker du det?
8. Tycker du om Sverige?
9. Om du fick skapa en helt ny plats med en storlek på ca 100x100 m, vad skulle finnas på den platsen för att du skulle må så bra som möjligt där?
10. Var skulle du helst befinna dig just nu?
11. Har du några bloggar du vill tipsa om?

De som gärna får svara på frågorna är Lotta, Ylva, Malin, Amanda, Hilda, Kakan och Ulrika. Om någon annan vill svara på mina frågor är det fritt fram! Om någon som inte är nämnd gör det får ni gärna kommentera så jag kan kolla era svar.

Kommentarer
Postat av: Vanni

Finaste bästa vän. Som är så stark och älskvärd på alla sätt som går på (hur lycka man vara så bra?). Älskar dig så himla mycket!

2012-05-31 @ 18:09:49
Postat av: Lotta

åh, visst lär jag svara, ägnar den tid jag får över ikväll åt det. du är så oerhört fin, vännen, alltså. vill krama dig nu. (distanskram tills vidare.)

2012-05-31 @ 18:09:54
URL: http://www.watercolours.devote.se
Postat av: Bokstavsfabrik

Åh, jag svarar gärna.

2012-05-31 @ 18:27:47
URL: http://solfingrar.devote.se
Postat av: deskriptiv

Åh, jag svarar också gärna, tycker de här frågorna är så fina!

2012-05-31 @ 22:47:35
URL: http://deskriptivt.blogspot.com
Postat av: moaromanova

oj! silent shout kom ju ut då jag gick i åttan! är du så mycket äldre än mig!!

Svar: jag gick i femman eller sexan för att vara mer exakt, fyller 18 i år!
anna horn

2012-06-25 @ 14:03:18
URL: http://monkinodraw.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0