Elva frågor

Tresvartkatt skickade elva frågor till mig att svara på om jag ville, och det ville jag.

Tycker du om världen?

Ja. Det finns fruktansvärt mycket dåligt i den och stunder då man bara vill bygga upp samhället från början igen, men av den anledningen att vi generellt sett har förmågan att faktiskt lösa problemen (även om det tar förjäkla lång tid) går vi för det mesta mot det bättre och därför tycker jag om den.


Om du var ett land, vilket land skulle du vara och varför?

Kanske kan jag tänka mig Bhutan, av några anledningar. Till exempel: regeringen mäter bruttonational-lycka istället för bruttonationalprodukt, och jag tycker liksom det är en fin tanke att det bästa sättet att mäta hur bra det går för landet är genom att mäta folkets lycka istället för att mäta den ekonomiska tillväxten (hur man sedan mäter deras lycka, och huruvida det ens går att mäta på ett riktigt sätt, är mer än jag vet). Dessutom kallas landet av invånarna för ”Drakens land”, vilket ju är coolt, och där finns massor av berg och kan se ut såhär:


(fast kanske har landet en massa dåliga sidor som kväver de bra lite grann, jag är inte så insatt)


Vilka kläder tar du på dig när du vill ha riktigt kul?

Svår fråga. Kanske min skjorta med stor sjuttiotalskrage och massor av djungeldjur.


Varför bloggar du?

Jag började nog blogga främst för att få visa upp mina teckningar och smycken och sådant. Sedan fortsatte jag för att jag tycker det är väldigt rolig, har fått mer fin respons än jag kunnat drömma om och därmed utvecklats något otroligt. Och för att man kan nå ut till så många personer och därför kan sätta igång diskussioner man tycker är viktiga.


Du får en present utav mig: ditt absoluta drömboende! Hur ser det ut och hur är ditt liv nu när du bor där?

Jag vet inte riktigt var det ligger geografiskt sett, men jag tror det ligger i en skog/vid ett hav/på en ensam slätt fast ändå inte särskilt långt från civilisationen. Det är en ganska liten stuga med lågt i tag, där är det ljust med en ateljé med stora fönster. Där strövar två katter runt och har lite sån här inredning:

Bild ett är från monkinodraw's blogg och den andra är från Old Chum.

 

Mitt liv består förhoppningsvis av att måla hela dagarna, klappa kurrande katter, träffa människor som bor i den där civilisationen som ligger nära till hands, gå i skogen eller ro på vattnet som ligger ännu närmre till hands. Där har jag hittat ett sätt som passar mig för att göra mina åsikter hörda och där ska jag ha världens bästa högtalarsystem så att musiken räcker ut i hela huset/stugan och ända ut i trädgården.


Vad är det mest romantiska du har varit med om?

Antagligen ett alldeles enkelt men värmande >>jag älskar dig<< från valfri person som jag älskar tillbaka. Är nog ingen sucker för rosenblad och bubbelbad och kärleksballader.


Vad är du rädd för?

Det är nog ganska mycket egentligen. Men det som gör mig mest rädd är nog att tänka på alla tankar och minnen och hela medvetanden som försvinner när människor dör. Så mycket som ingen får ta del av och därför är som de aldrig har funnits.


Vilka sorter finns alltid i din lösgodispåse?

Geisha/snickers/lakrits


Vad gör du en vardagskväll?

Typ: målar/äter fast jag inte är hungrig/sitter vid datorn/läser/lyssnar på musik och tittar upp i taket/sysslar med skolarbeten/lyssnar på mer musik/lyssnar på tankesmedjan i p3/sitter på en brygga vid havet eller ibland uppe i hopptornet


Vad får du inspiration ifrån?

Frida Kahlo är nog den mest fantastiska konstnären jag vet, och henne inspireras jag nog mycket av. Både av hennes målningar och av hon själv som person. Flickr och vänner, diskussioner vi har i skolan. Jag inspireras nog oftare av ord än andra konstnärers bilder.


Vilken är din bästa bok och varför borde jag läsa den?

Prins Charles känsla av Liv Strömqvist är ett seriealbum som är fullt av genialitet som tar upp saker man tagit för självklart eller inte alls tänkt på och får en att inse hur viktigt det är. Hon gör det dessutom så himla roligt.


Kommentarer
Postat av: Sonja

Svaret på frågan om vad du är rädd för fick mig att tänka till. För det är så sant. Att så många tankar, idéer, känslor och minnen bara försvinner sådär. För att aldrig mer komma tillbaka. Hm.

Tack för att du delade med dig. Kram.

2012-05-11 @ 18:11:16
URL: http://funderarfabriken.blogg.se/
Postat av: Hanna

Håller verkligen med föregående kommentator. Vad fint du svarade. Och herregud vad vackert Bhutan verkar, har aldrig tänkt på det landet innan nu!

2012-05-13 @ 00:23:21
URL: http://tresvartkatt.blogg.se/
Postat av: kajsap

jag måste bara säga att du inspererar mig till att måla och vara kreativ, du gör så otroligt underbara skapelser att det inte ens finns ord som kan beskriva.. du är en förebild i mina ögon.

2012-05-16 @ 00:08:43
URL: http://kpauli.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0